Zin in een lekker hartig hapje? Probeer dan eens deze vegetarische én koolhydraatarme kroketjes!
Ingrediënten (ongeveer 20 kroketjes)
○ 1 bloemkool (ong. 600 gr)
○ 2 eieren
○ 50 gram geraspte 30+ kaas
○ 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
○ 1 ui
○ 30 gram koolhydraatarme paneermeel (of een snee volkorenbrood roosteren en verkruimelen)
○ 1 handje peterselie
○ Peper
Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Kook de bloemkool in ongeveer 5 minuten gaar. Laat het vervolgens in een zeef uitlekken en snijd de bloemkool fijn. Doe dit in een grote kom.
○ Voeg nu alle ingrediënten aan de bloemkool toe en meng het goed door elkaar.
○ Nu kun je met je handen kleine kroketjes van het mengsel vormen.
○ Pak een bakplaat met wat bakpapier en leg hier de kroketjes op.
○ Bak de kroketjes ong. 30 minuten in de oven.
○ Heerlijk met een zelfgemaakte dipsaus!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per kroketje | |
Energie (kcal) | 28 kcal |
Eiwitten | 2,4 gram |
Koolhydraten | 1 gram |
Voedingsvezels | 0,8 gram |
Vet | 1,6 gram |
Waarvan verzadigd | 0,3 gram |
Cholesterol | 14,9 mg |
Calcium | 19 mg |
IJzer | 0,2 mg |
Natrium | 19 mg |
Kalium | 76 mg |
Magnesium | 3 mg |
Zink | 0,18 mg |
Vitamine A | 10 ug |
Vitamine B1 | 0,01 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B6 | 0,026 mg |
Vitamine B12 | 0,08 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 0,1 mg |
Vitamine C | 6 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 0,1 mg |
Water | 31,6 ml |