Cookie dough! Iedereen is er tegenwoordig weg van… Er is een tijdje geleden zelfs een cookie dough bar in Nederland geopend! Dit inspireerde mij om een gezondere variant van de populaire cookie dough te maken. Het is simpel en veel gezonder dan de originele cookie dough!
Ingrediënten
◊ 1 blikje kikkererwten
◊ 50 gram havermout
◊ 70 gram rozijnen
◊ 2 eetlepels pindakaas
◊ 2 eetlepels honing
◊ 2 eetlepels vanille aroma
◊ 1 theelepel kaneel
◊ Zout
Bereidingswijze
◊ Laat allereerst de kikkererwten goed uitlekken. Let op: Bewaar het uitlekvocht van de kikkererwten.
◊ Verspreid de kikkererwten vervolgens over een theedoek en dep ze droog.
◊ Nu kun je de kikkererwten samen met de pindakaas, honing, vanille aroma en zout tot een fijne pasta malen. Gebruik het kikkererwten-sap om het mengsel wat smeuïger te maken.
◊ Doe het kikkererwtenmengsel vervolgens in een kom en meng de havermout, rozijnen en kaneel erdoor heen.
◊ Om het er wat leuker uit te laten zien kun je er met een portioneerlepel kleine bolletjes van maken!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per bolletje | |
Energie (kcal) | 194 kcal |
Eiwitten | 6,0 gram |
Koolhydraten | 23,7 gram |
Voedingsvezels | 4,4 gram |
Vet | 7,4 gram |
Waarvan verzadigd | 1,0 gram |
Cholesterol | 0,0 mg |
Calcium | 35 mg |
IJzer | 1,3 mg |
Natrium | 207 mg |
Kalium | 216 mg |
Magnesium | 35 mg |
Zink | 0,71 mg |
Vitamine A | 0 ug |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B6 | 0,054 mg |
Vitamine B12 | 0,00 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 0,6 mg |
Vitamine C | 0 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 1,6 mg |
Water | 25,7 ml |
Door: Linda Saado