We hebben vandaag weer een heerlijk koolhydraatarm recept voor jullie, namelijk courgette spaghetti! Met deze spaghetti krijg je niet alleen veel minder koolhydraten binnen, maar werk je ook ongemerkt een hele berg groente weg. Ideaal dus!
Ingrediënten (1 portie)
◊ 1 courgette
◊ 130 gram tomatenblokjes
◊ 100 gram gehakt
◊ 2 wortels (bospeen)
◊ ½ rode paprika
◊ ½ ui
◊ 1 teentje knoflook
◊ Olijfolie
◊ ½ eetlepel Italiaanse kruiden
◊ ½ eetlepel paprikapoeder
◊ Peper
Bereidingswijze
◊ Begin met het maken van de bolognesesaus! Pel de knoflook en snijd de wortel, paprika en ui in stukjes. Doe dit samen met de peper en Italiaanse kruiden in een keukenmachine en maal het fijn.
◊ Verwarm wat olie in een pan en doe hier het gehakt bij in. Voeg wat peper en paprikapoeder toe en rul het gehakt goudbruin.
◊ Voeg hier vervolgens het groentemengsel aan toe en bak het ongeveer 5 minuten.
◊ Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en roer het goed door elkaar.
◊ Zet het vuur wat lager en laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.
◊ Nu kun je de spaghetti maken. Maak met behulp van een spiraalsnijder spaghetti slierten van de courgette.
◊ Verwarm weer wat olie in een pan en bak de courgette ongeveer 5 minuten. Je kunt het met wat peper op smaak brengen.
◊ Schep de pasta in een diep bord en schep daar de heerlijke bolognesesaus over.
◊ Je kunt het afmaken met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per portie | |
Energie (kcal) | 553 kcal |
Eiwitten | 40,0 gram |
Koolhydraten | 24,5 gram |
Voedingsvezels | 6,6 gram |
Vet | 32,4 gram |
Waarvan verzadigd | 7,7 gram |
Cholesterol | 48,3 mg |
Calcium | 129 mg |
IJzer | 4,4 mg |
Natrium | 324 mg |
Kalium | 1545 mg |
Magnesium | 96 mg |
Zink | 6,40 mg |
Vitamine A | 78 ug |
Vitamine B1 | 0,58 mg |
Vitamine B2 | 0,49 mg |
Vitamine B6 | 0,925 mg |
Vitamine B12 | 1,86 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 8,7 mg |
Vitamine C | 147 mg |
Vitamine D | 1,3 ug |
Vitamine E | 6,2 mg |
Water | 395,2 ml |