We hebben vandaag weer een heerlijk koolhydraatarm recept voor jullie, namelijk courgette spaghetti! Met deze spaghetti krijg je niet alleen veel minder koolhydraten binnen, maar werk je ook ongemerkt een hele berg groente weg. Ideaal dus!

Ingrediënten (1 portie)
◊ 1 courgette
130 gram tomatenblokjes
100 gram gehakt
◊ 2 wortels (bospeen)
◊ ½ rode paprika
½ ui
1 teentje knoflook
Olijfolie
½ eetlepel Italiaanse kruiden
½ eetlepel paprikapoeder
Peper

Bereidingswijze
◊ Begin met het maken van de bolognesesaus! Pel de knoflook en snijd de wortel, paprika en ui in stukjes. Doe dit samen met de peper en Italiaanse kruiden in een keukenmachine en maal het fijn.
Verwarm wat olie in een pan en doe hier het gehakt bij in. Voeg wat peper en paprikapoeder toe en rul het gehakt goudbruin.
Voeg hier vervolgens het groentemengsel aan toe en bak het ongeveer 5 minuten.
Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en roer het goed door elkaar.
Zet het vuur wat lager en laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.
Nu kun je de spaghetti maken. Maak met behulp van een spiraalsnijder spaghetti slierten van de courgette.
Verwarm weer wat olie in een pan en bak de courgette ongeveer 5 minuten. Je kunt het met wat peper op smaak brengen.
Schep de pasta in een diep bord en schep daar de heerlijke bolognesesaus over.
Je kunt het afmaken met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per portie
Energie (kcal) 553 kcal
Eiwitten 40,0 gram
Koolhydraten 24,5 gram
Voedingsvezels 6,6 gram
Vet 32,4 gram
Waarvan verzadigd 7,7 gram
Cholesterol 48,3 mg
Calcium 129 mg
IJzer 4,4 mg
Natrium 324 mg
Kalium 1545 mg
Magnesium 96 mg
Zink 6,40 mg
Vitamine A 78 ug
Vitamine B1 0,58 mg
Vitamine B2 0,49 mg
Vitamine B6 0,925 mg
Vitamine B12 1,86 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 8,7 mg
Vitamine C 147 mg
Vitamine D 1,3 ug
Vitamine E 6,2 mg
Water 395,2 ml