Een hartige taart is een ideaal koolhydraatarm hoofdgerecht. Daarom delen we vandaag een recept voor een koolhydraatarme spinaziequiche. Met dit recept zet je in een mum van tijd een gezond hoofdgerecht op tafel!
Ingrediënten (3 porties)
◊ 4 eieren (L)
◊ 450 gram wilde spinazie
◊ 200 gram (kastanje) champignons
◊ 100 gram gerookte zalmfilet
◊ 200 gram (kruiden)roomkaas
◊ 50 gram geraspte 30+ kaas
◊ 50 ml slagroom
◊ Een teentje knoflook
◊ Een klontje boter
◊ Olie
◊ Peper
◊ Zout
Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Vet een ovenschaal of springvorm in. of bekleed ‘m met bakpapier.
◊ Doe wat olie in een pan, pers een teentje knoflook uit en voeg dit hier aan toe. Voeg vervolgens ook de spinazie toe en bak dit tot het is geslonken. Doe de spinazie in een zeef zodat het goed kan uitlekken. Je kunt ook met een lepel wat vocht eruit drukken. Laat de spinazie snel afkoelen in de koelkast bij 4 °C.
◊ Snijd de champignon in plakjes en bak het zodat het wat vocht verliest. Zet dit even apart.
◊ Klop nu 4 eieren los samen met de slagroom, roomkaas, geraspte kaas, peper en zout. Voeg hier vervolgens de spinazie, champignons en de gerookte zalmfilet (in stukjes gesneden) aan toe. Meng het goed door elkaar.
◊ Vet nu een ovenschaal in en giet het mengsel erin.
◊ Bak de spinaziequiche ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per portie | |
Energie (kcal) | 345 kcal |
Eiwitten | 27,2 gram |
Koolhydraten | 4,3 gram |
Voedingsvezels | 4,0 gram |
Vet | 23,5 gram |
Waarvan verzadigd | 11,6 gram |
Cholesterol | 277,7 mg |
Calcium | 445 mg |
IJzer | 5,1 mg |
Natrium | 685 mg |
Kalium | 1234 mg |
Magnesium | 127 mg |
Zink | 3,80 mg |
Vitamine A | 310 ug |
Vitamine B1 | 0,44 mg |
Vitamine B2 | 1,00 mg |
Vitamine B6 | 0,399 mg |
Vitamine B12 | 1,72 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 4,7 mg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine D | 1,3 ug |
Vitamine E | 4,9 mg |
Water | 320,0 ml |