Ook in de zomer kunnen we van een lekker soepje genieten. Op deze warme zomerdagen zijn koude soepen een ware uitkomst. Ze zijn er in vele variaties en je kunt het als hapje, voorgerecht, lunch of avondmaaltijd eten. Vandaag delen we een recept voor een verfrissende yoghurtsoep! Deze soep zit boordevol verse smaken en bevat belangrijke voedingsstoffen.
Ingrediënten (2 porties)
○ 300 ml Griekse yoghurt 0%
○ Wat (ijskoud) water
○ ½ komkommer geraspt
○ Een handje dille
○ Een handje munt
○ Een handje rucola
○ 1 el amandelschaafsel
○ 1 teentje knoflook
○ Peper
○ Zout
Bereidingswijze
○ Begin met het roosteren van het amandelschaafsel. Je hoeft hier geen olie bij te gebruiken, omdat amandelen al vettig genoeg zijn.
○ Nu kun je ook alvast de komkommer raspen en de dille, munt, rucola en knoflook fijnsnijden.
○ Meng nu alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel en de rucola door elkaar.
○ Schep de soep in een kom en strooi er wat rucola en amandelschaafsel over.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per portie | |
Energie (kcal) | 119 kcal |
Eiwitten | 14,1 gram |
Koolhydraten | 9,4 gram |
Voedingsvezels | 0,7 gram |
Vet | 2,9 gram |
Waarvan verzadigd | 0,1 gram |
Cholesterol | 0,0 mg |
Calcium | 66 mg |
IJzer | 0,7 mg |
Natrium | 43 mg |
Kalium | 145 mg |
Magnesium | 21 mg |
Zink | 0,28 mg |
Vitamine A | 0 ug |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B6 | 0,041 mg |
Vitamine B12 | 0,00 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 0,4 mg |
Vitamine C | 0 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 1,1 mg |
Water | 89,5 ml |