Mini bloemkoolpizza’s

Geef je een feestje en wil je lekkere koolhydraatarme hapjes serveren? Dan zijn deze mini bloemkoolpizza’s zeker aan te raden! Doordat de bodem van bloemkool, kaas en ei is gemaakt, bevat het een stuk minder koolhydraten dan een normale pizzabodem. Ze zijn niet alleen veel gezonder dan normale pizza, maar ze smaken ook nog eens heerlijk! Probeer lekker te variëren met de ingrediënten en laat het er lekker feestelijk uitzien!


Ingrediënten (10 mini bloemkoolpizza’s)
Bodem
◊ 1 kleine bloemkool
◊ 100 gram geraspte 30+ kaas
◊ 2 eieren

Topping
◊ 180 ml tomatensaus
◊ ½ paprika
◊ ½ tomaat
◊ 80 gram champignon
◊ 10 mini mozzarellabolletjes
◊ Basilicum

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
◊ Rasp de bloemkool en bak het ongeveer 10 minuten in een pan. Je kunt het ook ongeveer 8 minuten in de magnetron doen. Laat dit vervolgens goed afkoelen.
◊ Meng de bloemkool met de eieren en de geraspte kaas.
◊ Maak van het mengsel kleine pizzabodempjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier.
◊ Bak de pizzabodempjes ongeveer 20 minuten in de oven.
◊ Ondertussen kun je bezig met het voorbereiden van de toppings; Snijd de paprika, champignon, tomaat en mozzarella in stukjes. Ook kun je de tomatensaus eventueel wat op smaak brengen met wat peper, zout en oregano.
◊ Wanneer de pizzabodempjes klaar zijn, kun je ze beleggen met tomatensaus, groenten en mozzarella. Je kunt er ook nog wat basilicum aan toevoegen.
◊ Nu hoeven de pizza’s alleen nog ongeveer 5 minuten in de oven!

Eet smakelijk!


Voedingswaarde

  Per mini bloemkoolpizza
Energie (kcal) 77 kcal
Eiwitten 6,4 gram
Koolhydraten 2,5 gram
Voedingsvezels 1,0 gram
Vetten 4,6 gram
Waarvan verzadigd 2,4 gram
Cholesterol 44,8 mg
Calcium 147 mg
IJzer 0,4 mg
Natrium 193 mg
Kalium 170 mg
Magnesium 9 mg
Zink 1,07 mg
Vitamine A 46 ug
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,13 mg
Vitamine B6 0,078 mg
Vitamine B12 0,43 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 0,3 mg
Vitamine C 12 mg
Vitamine D 0,1 ug
Vitamine E 0,7 mg
Water 63,0 ml

 Door: Linda Saado