Het is juli, de maand van het mooie weer! In deze maand hoef je niet ver te reizen voor de zon! We zullen ons deze maand daarom richten op lekkere frisse zomerse gerechten! Met dit warme weer hebben mensen vaak geen zin om uren in de keuken te staan. Dat is gelukkig ook niet nodig! Er zijn genoeg simpele recepten waarmee je in een mum van tijd een gezonde lunch of warme maaltijd op tafel zet. Een voorbeeld hiervan zijn deze heerlijke summer rolls! Hiermee kun je eindeloos variëren en lekker veel groente binnenkrijgen!

Ingrediënten
◊ Rijstvellen
◊ Rijstnoedels
◊ Garnalen
◊ Ei
◊ Avocado
◊ Verschillende groenten naar keuze
◊ Citroensap
◊ Munt
◊ Olijfolie

Bereidingswijze
De hoeveelheden die je nodig hebt hangt natuurlijk af van welke ingrediënten je in de summer rolls wilt gebruiken. Je kunt ze allemaal in 1 keer combineren, maar je kunt ook elke summer roll verschillend vullen. Hieronder een aantal mogelijkheden.

Summer rolls met ei
Doe wat olijfolie in een pan en bak hierin een omelet. Laat het afkoelen en snijd het dan in smalle reepjes.
Pak een rijstvel en laat dit ong. een minuutje in warm water weken. Haal de rijstvel uit het water en vul het met ei en lekker veel groente. Het is belangrijk dat je de rijstvellen een voor een in warm water doet en ze vervolgens meteen vult. Ze worden namelijk al vrij snel plakkerig waardoor het moeilijker wordt om ermee te werken. Bij het oprollen van de rijstvel is het belangrijk om eerst een zijde over de vulling te slaan en vervolgens de zijkanten waarna je het kunt oprollen.

Summer rolls met rijstnoedels
Op de verpakking van de rijstnoedels staat hoe je ze kunt bereiden. Ze hoeven maar een aantal minuten in heet water te weken. Daarna nog even afspoelen met koud water en klaar ben je!
Nu kun je de rijstvellen vullen met bijv. stukjes avocado, gebakken ei en lekker veel groente. Het is aan te raden om wel wat citroen over de stukjes avocado te sprenkelen, dit zorgt er namelijk voor dat het minder snel verkleurt.

Summer rolls met garnalen
Snijd de knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook in. Voeg hier vervolgens de garnalen aan toe en bak het nog een paar minuten. Nu kun je de rijstvellen hiermee vullen. Je kunt ook de eerdergenoemde ingrediënten eraan toevoegen, heerlijk!

Eet smakelijk!