Een heerlijke ovenschotel… Altijd zo makkelijk om te maken en je kunt ermee blijven variëren! Daarom delen we vandaag een simpel recept voor een volwaardige vegetarische ovenschotel!
Ingrediënten (3 personen)
◊ 125 gram zilvervliesrijst
◊ 200 gram voorgekookte linzen
◊ 250 gram champignons
◊ 3 sjalotten
◊ 60 gram Parmezaanse kaas
◊ 1 ei
◊ 125 ml ongezoete amandelmelk
◊ Basilicum
◊ peper
◊ Olijfolie
Bereidingswijze
◊ Kook de zilvervliesrijst ong. 10 minuten (zie de aanwijzingen op de verpakking).
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
◊ Snijd de ui fijn en snijd de champignons in schijfjes.
◊ Verwarm nu een scheutje olijfolie in een pan en voeg hier de ui aan toe. Bak dit een paar minuten en voeg vervolgens de champignons en peper toe. Bak dit nog ongeveer 5 minuten.
◊ Nu kun je de eieren met de melk en 50 gram Parmezaanse kaas loskloppen. Leg dit even apart.
◊ Voeg nu de gekookte rijst, linzen, basilicum, het champignonmengsel en het eimengsel samen in een kom en meng dit goed door elkaar
◊ Pak nu een ovenschaal en vet deze met wat olijfolie in.
◊ Nu kun je het mengsel in de ovenschaal scheppen en er tot slot nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien.
◊ Bedek het nu met wat aluminiumfolie en laat het ongeveer 15 minuten in de oven bakken.
◊ Verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie en schuif het nogmaals de oven in. Nu hoeft het nog maar 10 minuten te bakken!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per portie | |
Energie (kcal) | 349 kcal |
Eiwitten | 21,5 gram |
Koolhydraten | 39,3 gram |
Voedingsvezels | 6,5 gram |
Vet | 10,4 gram |
Waarvan verzadigd | 4,4 gram |
Cholesterol | 72,3 mg |
Calcium | 290 mg |
IJzer | 3,3 mg |
Natrium | 394 mg |
Kalium | 883 mg |
Magnesium | 107 mg |
Zink | 2,54 mg |
Vitamine A | 71 ug |
Vitamine B1 | 0,35 mg |
Vitamine B2 | 0,56 mg |
Vitamine B6 | 0,352 mg |
Vitamine B12 | 0,64 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 6,3 mg |
Vitamine C | 4 mg |
Vitamine D | 0,6 ug |
Vitamine E | 1,9 mg |
Water | 164,0 ml |