Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor onze gezondheid. Het is daarom verstandig om 1 keer per week vis te eten, bij voorkeur vette vis. Daarom delen we vandaag een simpel recept met jullie voor heerlijke viskoekjes!

Ingrediënten (12 viskoekjes)
◊ 1 gerookte makreel
◊ 110 gram aardappelen
◊ 1 rode ui
◊ 1 ei
◊ 1 eetlepel tarwebloem
◊ Een snufje nootmuskaat
◊ 5 takjes peterselie
◊ 3 eetlepels olijfolie
◊ Peper
◊ Zout

Bereidingswijze
◊ Begin alvast met het schillen en koken van de aardappelen en het fijnsnijden van de ui en peterselie.
◊ Hierna kun je de makreel schoonmaken en in stukjes scheuren.
◊ Doe dit in een kom en voeg hier vervolgens de gekookte aardappelen, ei, bloem, ui, peterselie, nootmuskaat, peper en zout aan toe. Meng dit goed door elkaar.
◊ Vorm nu met je handen koekjes van het mengsel.
◊ Nu hoef je de viskoekjes alleen nog ongeveer 5 minuten in olijfolie te bakken.
◊ Je kunt er een lekker sausje bij maken en het naast een salade serveren.

Eet smakelijk!


Voedingswaarde

  Per viskoekje
Energie (kcal) 82 kcal
Eiwitten 3,2 gram
Koolhydraten 2,8 gram
Voedingsvezels 0,3 gram
Vet 6,4 gram
Waarvan verzadigd 1,2 gram
Cholesterol 23,2 mg
Calcium 6 mg
IJzer 0,2 mg
Natrium 84 mg
Kalium 99 mg
Magnesium 7 mg
Zink 0,25 mg
Vitamine A 14 ug
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B6 0,098 mg
Vitamine B12 0,76 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 1,3 mg
Vitamine C 2 mg
Vitamine D 0,9 ug
Vitamine E 0,2 mg
Water 23,7 ml

Door: Linda Saado