Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor onze gezondheid. Het is daarom verstandig om 1 keer per week vis te eten, bij voorkeur vette vis. Daarom delen we vandaag een simpel recept met jullie voor heerlijke viskoekjes!
Ingrediënten (12 viskoekjes)
◊ 1 gerookte makreel
◊ 110 gram aardappelen
◊ 1 rode ui
◊ 1 ei
◊ 1 eetlepel tarwebloem
◊ Een snufje nootmuskaat
◊ 5 takjes peterselie
◊ 3 eetlepels olijfolie
◊ Peper
◊ Zout
Bereidingswijze
◊ Begin alvast met het schillen en koken van de aardappelen en het fijnsnijden van de ui en peterselie.
◊ Hierna kun je de makreel schoonmaken en in stukjes scheuren.
◊ Doe dit in een kom en voeg hier vervolgens de gekookte aardappelen, ei, bloem, ui, peterselie, nootmuskaat, peper en zout aan toe. Meng dit goed door elkaar.
◊ Vorm nu met je handen koekjes van het mengsel.
◊ Nu hoef je de viskoekjes alleen nog ongeveer 5 minuten in olijfolie te bakken.
◊ Je kunt er een lekker sausje bij maken en het naast een salade serveren.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per viskoekje | |
Energie (kcal) | 82 kcal |
Eiwitten | 3,2 gram |
Koolhydraten | 2,8 gram |
Voedingsvezels | 0,3 gram |
Vet | 6,4 gram |
Waarvan verzadigd | 1,2 gram |
Cholesterol | 23,2 mg |
Calcium | 6 mg |
IJzer | 0,2 mg |
Natrium | 84 mg |
Kalium | 99 mg |
Magnesium | 7 mg |
Zink | 0,25 mg |
Vitamine A | 14 ug |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B6 | 0,098 mg |
Vitamine B12 | 0,76 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 1,3 mg |
Vitamine C | 2 mg |
Vitamine D | 0,9 ug |
Vitamine E | 0,2 mg |
Water | 23,7 ml |
Door: Linda Saado