Met dit warme weer hebben veel mensen minder trek in warme gerechten. Daarom wordt de warme maaltijd vaak vervangen door iets simpels, zoals een salade. Maar ook een salade kan voedzaam zijn als je de juiste ingrediënten gebruikt. Deze heerlijke zomerse quinoa salade is een goed voorbeeld!
Ingrediënten (2 personen)
○ ±200 gram quinoa
○ 150 gram gekookte kikkererwten
○ Een bakje mozzarella bolletjes
○ ½ avocado
○ ½ komkommer
○ 10 cherry tomaten
○ 4 radijsjes
○ 2 handjes rucola
○ ½ rode ui
○ 2 teentjes knoflook
○ Verse basilicum
○ Verse munt
○ Komijnzaad
○ Citroensap van een halve citroen
○ Olijfolie
Bereidingswijze
○ Begin met het koken van de quinoa. Kijk hiervoor op de verpakking.
○ Ondertussen kun je de avocado, ui, radijsjes, tomaat en komkommer in stukjes snijden.
○ Snijd de knoflook, munt en basilicum fijn.
○ Doe nu wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook in. Voeg hier vervolgens de afgespoelde kikkererwten en wat komijnzaad aan toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
○ Nu kun je alle ingrediënten samenvoegen!
○ Tot slot kun je er voor wat extra smaak nog wat citroensap, zout en olijfolie aan toevoegen. Even goed mengen en opscheppen maar!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per portie | |
Energie (kcal) | 614 kcal |
Eiwitten | 28,8 gram |
Koolhydraten | 64,3 gram |
Voedingsvezels | 14,6 gram |
Vet | 23,7 gram |
Waarvan verzadigd | 2,3 gram |
Cholesterol | 0,0 mg |
Calcium | 156 mg |
IJzer | 6,6 mg |
Natrium | 158 mg |
Kalium | 1082 mg |
Magnesium | 206 mg |
Zink | 3,41 mg |
Vitamine A | 0 ug |
Vitamine B1 | 0,43 mg |
Vitamine B2 | 0,42 mg |
Vitamine B6 | 0,717 mg |
Vitamine B12 | 0,00 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 2,7 mg |
Vitamine C | 21 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 5,2 mg |
Water | 233,0 ml |