Eet je koolhydraatarm en verlang je soms naar een heerlijke ouderwetse cracker? Probeer dan deze lijnzaadcrackers eens!

Ingrediënten
◊ 50 gram lijnzaad
◊ 70 gram pompoenpitten
◊ 30 gram zonnebloempitten
◊ 20 gram Parmezaanse kaas
◊ 125 ml water
◊ 1 theelepel Italiaanse kruiden
◊ Sesamzaad
◊ Een snufje zout

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (heteluchtoven 165 graden).
◊ Maal de lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten in een keukenmachine. Doe dit in een kom en voeg er wat zout en 100 ml water aan toe. Laat dit ongeveer 10 minuten rusten.
◊ Voeg vervolgens nog 25 ml water toe en roer het mengsel nog eens.
◊ Voeg nu ook de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden toe. Meng het nogmaals goed door elkaar.
◊ Bedek een bakplaat met wat bakpapier en verdeel het mengsel hierop.
◊ Snijd de crackers alvast in stukken en bestrooi het met wat sesamzaad.
◊ Nu kunnen ze ongeveer 20 minuten in de oven bakken. Na 20 minuten kun je ze even omdraaien en ze nog 10 minuten laten bakken.
◊ Laat ze nog even afkoelen en smullen maar!

Tip: Maak ze extra dun om calorieën te besparen!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per cracker (zoals op de foto)
Energie (kcal) 158 kcal
Eiwitten 7,6 gram
Koolhydraten 2,2 gram
Voedingsvezels 4,3 gram
Vet 12,4 gram
Waarvan verzadigd 2,5 gram
Cholesterol 2,6 mg
Calcium 81 mg
IJzer 1,2 mg
Natrium 79 mg
Kalium 185 mg
Magnesium 101 mg
Zink 2,02 mg
Vitamine A 7 ug
Vitamine B1 0,14 mg
Vitamine B2 0,13 mg
Vitamine B6 0,089 mg
Vitamine B12 0,06 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 0,9 mg
Vitamine C 0 mg
Vitamine D 0,0 ug
Vitamine E 2,0 mg
Water 127,1 ml