Overgewicht

Overgewicht betekent dat je meer weegt voor je lengte dan goed is voor je gezondheid. Je hebt overgewicht of je denkt overgewicht te hebben, wat dan? Kijk voor de zekerheid eerst of je echt wel te zwaar bent.

Er zijn 2 soorten overgewicht: matig overgewicht (BMI tussen 25 en 30) en ernstig overgewicht of obesitas (BMI boven de 30). Mensen met overgewicht en obesitas hebben meer kans op ernstige ziekten zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker.

Je kunt bepalen of je overgewicht hebt door je Body Mass Index (BMI) en je middelomtrek te bepalen.
Advies

Is er bij jou sprake van overgewicht en wil je graag afvallen? Neem contact op met 1 van onze diëtisten! Wij geven een advies op maat, dat is aangepast op jouw situatie, behoefte en wensen! Op die manier kun je het langer volhouden en is dat streefgewicht binnen handbereik.

Alle diëtisten bij carin pool voedingsbureau zijn tevens gecertificeerd om maaltijdvervangers in te zetten bij overgewicht, dit gaat uiteraard in goed overleg en een medisch verklaring. Voor meer informatie zie onze prodimed-brochure of op prodimed.nl .