Kinderen

Carin Pool is  gespecialiseerd in kindervoeding en kinderdiëtetiek.
Voor al jouw vragen over bijvoorbeeld borst-, kunstvoeding, afbuigende groeicurve, voedselovergevoeligheid of overgewicht kan je bij Carin terecht. Vanwege het specialisme proberen we voedingsvragen over kinderen in Carin haar agenda te plaatsen. Anders zal er overleg plaats vinden.

kind eten

Voor kinderen: Eet jij al gezond? Dat vinden sommige kinderen een lastige vraag. Want; wat is nou gezond?! Wil jij graag meer weten over gezond eten, bewegen en gewicht? Kijk dan eens rustig rond op deze site. Het kan je helpen om wat meer te weten te komen over gezond leven. Misschien zorgt het er zelfs voor dat jij al wat dingen kunt veranderen in je eigen eet- en beweegpatroon!

Veel kinderen komen op spreekuur met de reden dat ze graag wat lekkerder in hun vel willen zitten. Gezonde voeding en een goed gewicht hebben veel invloed op hoe je je voelt. Wat is een goed gewicht? Voor jongens en meisjes is dit verschillend. Ook heeft het ermee te maken hoe oud en hoe lang je bent. Vul jouw gegevens eens in op de volgende site en kom erachter hoe het ervoor staat met jouw gewicht.

http://www.zuivelonline.nl/?PageID=968

Overgewicht
Herken jij je in het volgende? ‘Ik merk dat ik met gym minder lang door kan gaan dan mijn klasgenoten’, ‘Ik heb moeite met het vinden van leuke kleren omdat het niet goed past’, ‘Ik schaam me voor mijn gewicht’, ‘Anderen maken weleens vervelende opmerkingen over mijn gewicht, dit maakt mij erg verdrietig’. Dit zijn een aantal dingen waar veel kinderen mee te kampen hebben, je bent echt niet de enige!

Vaak kun je door kleine aanpassingen te maken in je voeding er al voor zorgen dat je een gewicht krijg dat beter bij je past. Het is niet gezond om heel snel veel af te vallen. Vaak helpt het al om te voorkomen dat je verder aankomt. Want als je gewicht nu stabiel blijft, maar je groeit nog wel in de lengte, dan heb je over een paar jaar waarschijnlijk een goed gewicht! Hoe je dit kunt doen kun je bespreken met een diëtist. Die kijkt samen met jou naar je voeding en beweging. Zij zal je helpen ervoor te zorgen dat je weer beter in je vel komt te zitten!