Kinderdiëtetiek

Binnen onze praktijk zijn 4 kinderdiëtisten werkzaam: Carin, Anita, Jildou en Eline.

Voor kinderen

Eet jij al gezond? Dat vinden sommige kinderen een lastige vraag. Want; wat is nou gezond?! Wil jij graag meer weten over gezond eten, bewegen en gewicht? Kijk dan eens rustig rond op deze site. Het kan je helpen om wat meer te weten te komen over gezond leven. Misschien zorgt het er zelfs voor dat jij al wat dingen kunt veranderen in je eigen eet- en beweegpatroon!

Carin

Voor al jouw vragen over borst- en kunstvoeding, afbuigende groeicurve, of overgewicht kan je bij Carin Pool terecht. Carin is sinds 2015 gespecialiseerd in kindervoeding en kinderdiëtetiek.

Anita

Zoek je naar een balans in voeding voor jouw kind? Dan denkt Anita de Jong graag met jullie mee. Anita is sinds januari 2020 kinderdiëtist. Anita maakt deel uit van het Kindteam Sneek en Project Fit! Deze teams begeleiden kinderen samen met hun ouders naar een gezonde leefstijl. Anita kan goed communiceren met de kinderen en ouders en denkt graag mee naar de juiste oplossing voor jullie voedingsvragen.

Jildou

Al meer dan 10 jaar werkt Jildou als kinderdiëtist in Friesland. Ze ziet op het spreekuur vooral kinderen en hun ouders. Deze kinderen zijn vaak gezond en zijn misschien wat te licht of te zwaar of soms hebben hun ouders vragen over gezonde voeding willen hebben. Daarnaast ziet ze ook veel kinderen waar iets meer mee aan de hand is. Denk aan afbuigende groei, sondevoeding, darmproblemen, eetproblemen of  voedselallergieën

Eline

Voor vragen over kinderen met diarree of obstipatie, eetstoornissen, speciale diëten (zoals glutenvrij of veganistisch), intoleranties of voedselallergieën ben je bij Eline aan het juiste adres. Eline is sinds februari 2019 kinderdiëtist. Zij is gespecialiseerd in voedselallergieën, eetstoornissen en maag-darmklachten.

Vanwege het specialisme proberen we voedingsvragen over kinderen bij de kinderdiëtisten in te plannen. Anders zal er overleg plaatsvinden.

Gezond eten

Veel kinderen komen op spreekuur met de reden dat ze graag wat lekkerder in hun vel willen zitten. Gezonde voeding en een goed gewicht hebben veel invloed op hoe je je voelt. Wat is een goed gewicht? Voor jongens en meisjes is dit verschillend. Ook heeft het ermee te maken hoe oud en hoe lang je bent.

Vul jouw gegevens eens in op deze site en kom erachter hoe het ervoor staat met jouw gewicht.

Bovengemiddeld gewicht

Herken jij je in het volgende? ‘Ik merk dat ik met gym minder lang door kan gaan dan mijn klasgenoten’, ‘Ik heb moeite met het vinden van leuke kleren omdat het niet goed past’, ‘Ik schaam me voor mijn lijf’, ‘Anderen maken weleens vervelende opmerkingen over mijn gewicht, dit maakt mij erg verdrietig’. Dit zijn een aantal dingen waar veel kinderen mee te kampen hebben.. je bent echt niet de enige!

Vaak kun je door kleine aanpassingen te maken in je voeding er al voor zorgen dat je een gewicht krijg dat beter bij je past. Het is niet gezond om heel snel veel af te vallen, zeker niet als je nog groeiende bent. Vaak helpt het al om te voorkomen dat je verder aankomt. Want als je gewicht nu stabiel blijft, maar je groeit nog wel in de lengte, dan heb je over een paar jaar waarschijnlijk een prima gewicht! Hoe je dit kunt doen kun je bespreken met een diëtist. Die kijkt samen met jou naar je voeding en beweging. Zij zal je helpen ervoor te zorgen dat je gezonder gaat eten en weer beter in je vel komt te zitten!

Kinderdieetcreatie

Wij werken ook met Kinderdieetcreatie! Bekijk voor meer informatie het filmpje of vraag onze kinderdiëtisten.

Gezond en lekker koken

Wil jij ook eens iets lekkers maken voor jouw familie? Kijk dan eens bij onze recepten voor een lekker ontbijtje of een lekkere en gezonde snack!

Onze kinderdiëtisten

Carin Pool - Kinderdiëtist

Carin Pool

Kinderdiëtist
Anita de Jong - Diëtist Carin Pool

Anita de Jong

Kinderdiëtist
Eline Berger - Diëtiste Carin Pool Voedingsbureau

Eline Berger

Kinderdiëtist
Jildou Tuinman - Diëtist Carin Pool in Drachten, Heerenveen en Oosterwolde

Jildou Tuinman

Kinderdiëtist

Ben jij klaar voor een gezonder leven?

Blijf niet zitten met vragen over eten en drinken. Maak direct een afspraak!