Jildou Tuinman

Jildou Tuinman is diëtist bij Carin Pool Voedingsbureau. Je komt haar tegen op de locaties in Drachten, Heerenveen en Oosterwolde.

Specialismen

  • Kinderdiëtetiek
  • Eetproblemen bij kinderen
  • Voedingsallergieën

Al meer dan 10 jaar werk ik als kinderdiëtist in Friesland, ik zie op het spreekuur vooral kinderen en hun ouders. Deze kinderen zijn vaak gezond en zijn misschien wat te licht of te zwaar of soms hebben hun ouders vragen over gezonde voeding willen hebben. Daarnaast zie ik ook veel kinderen waar iets meer mee aan de hand is. Denk aan afbuigende groei, sondevoeding, darmproblemen, eetproblemen of allergieën. Deze kinderen komen vaak op verwijzing van een arts en dit vraagt meer specialistische kennis van mij als diëtist. We werken daarbij ook vaak samen met andere disciplines zoals in het kindteam in Drachten en Oosterwolde. Kinderen van alle leeftijden kunnen bij mij terecht.

Maar ook hele gezinnen zijn van harte welkom. Gezinnen zijn kleine systeempjes waarin iedereen elkaar beïnvloed. Wanneer er binnen een gezin verschillende voedingsgewoontes of veranderingen nodig zijn, is het soms lastig een goede balans te houden. Je hebt elkaar nodig om het verschil te kunnen maken en elkaar te helpen. Ik denk graag mee. 

Naast de begeleiding van kinderen zie ik ook zwangere dames, bijvoorbeeld met vragen over de voeding tijdens de zwangerschap. Maar ook als er sprake is van zwangerschapsdiabetes of zwangerschapsmisselijkheid. Tijdens de zwangerschap wordt de basis gelegd voor het kind, gezonde voeding helpt daarbij.

Als laatste kun je bij mij terecht voor voedselallergieën. Vanaf de allerkleinsten met koemelkeiwitallergie tot volwassenen met een verscheidenheid aan allergieën, primaire allergie of kruisallergie. Het kan een behoorlijke puzzel zijn om goed te achterhalen voor welke voedingsmiddelen je nu echt allergisch bent en hoe je daarmee nog gevarieerd kan blijven eten. Ik help je daar graag bij.

Ik houd van een brede blik en ik werk graag samen met verschillende disciplines. Ik ben altijd positief en enthousiast. Ik ga altijd met een open blik, onbevooroordeeld een gesprek in, iedereen is van harte welkom.

Ben jij klaar voor een gezonder leven?

Blijf niet zitten met vragen over eten en drinken. Maak direct een afspraak!