Heb jij er behoefte aan om naar buiten te gaan? Wij helpen je er bij met onze wandelconsulten.

Wandelconsulten

Wandelen zet je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Omdat wij zelf ook de voordelen hiervan opmerken, is er op veel van onze locaties de mogelijkheid om wandelend de gesprekken te voeren.
 

Stel je voor, je loopt door het bos en voelt de wind over je wangen gaan. Je hoort de vogels fluiten en de takjes waar je op loopt kraken. Misschien merk je dat jezelf aanzetten tot wandelen veel moeilijker is dan eraan denken. Door in beweging te zijn en aandacht te hebben voor de omgeving ga je meer ervaren in plaats van denken. Dit kan je helpen in gedragsverandering en in het werken naar een andere leefstijl.  

Bij een wandelconsult wordt het gesprek wat normaal binnen aan een tafel gehouden wordt, verplaatst naar buiten. Wat er buiten gezien wordt kan daarbij goed gebruikt worden in het gesprek. Je gaat gelijk ervaren in plaats van het thuis pas oefenen. Het is een ontspannen en informelere manier van gesprekken voeren en de drempel om te gaan bewegen wordt hierdoor verlaagd.

Je hoeft geen goede conditie te hebben, we passen het tempo aan aan jou. Het enige wat je nodig hebt is een paar schoenen. Ben je slecht ter been? Dan zoeken we een bankje op en hebben we daar het gesprek. Het gaat namelijk niet alleen om het bewegen maar ook om het buiten zijn. Het zijn in de natuur heeft namelijk vele voordelen, zoals het verlagen van stress, betere concentratie en het prikkelen van je zintuigen.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met jouw diëtist of leefstijlcoach!

Ben jij klaar voor een gezonder leven?

Blijf niet zitten met vragen over eten en drinken. Maak direct een afspraak!