Anita de Jong

Anita de Jong (1991) is sinds 2018 werkzaam als diëtist bij Carin Pool Voedingsbureau. Ze werkt in Sneek bij TopFysio praktijk en in het Antonius ziekenhuis en in Heerenveen bij Hier! fysiotherapie.

Specialismen

  • Kinderdiëtetiek
  • Diabetes mellitus (o.a. diabetes gravidarum: zwangerschapsdiabetes) – koolhydraatbeperkt voedingspatroon
  • Wandelcoaching
  • Overgewicht (evt. in combinatie met de GLI)

Mijn naam is Anita en inmiddels werk ik sinds 2018 bij Carin Pool Voedingsbureau in Sneek. Een fijne werkplek waar mijn voornaamste doelgroepen zijn: cliënten met de wens om af te vallen (evt. in de vorm van een GLI-traject) of aan te komen, zwangere vrouwen en mensen met diabetes mellitus.

Vanaf 2020 ben ik kinderdiëtist, iets wat ik heel erg leuk vind, want de denkwijze van kinderen is prachtig! Kinderen weten vaak heel goed wat ze willen en komen vaak met de meest creatieve en onverwachte oplossingen. In Sneek werken we veel in samenwerkingsvormen van Kindteam Sneek en hebben we ProjectFit!. Deze samenwerkingsverbanden met o.a. de kinderfysiotherapeut en pedagoog zijn erg fijn, want problemen kun je heel vaak niet alleen oplossen. 

Gedrag en patronen veranderen is erg moeilijk, ik merk dit bij cliënten, maar ik vind dit zelf ook lastig. Om deze reden heb ik een aantal ACT cursussen gedaan. ACT (Acceptance and Commitment Training) staat voor het leren accepteren wat je niet kunt veranderen en je juist te richten op dingen waar je voldoening uit kunt halen of die voor jou belangrijk zijn. Hierdoor leer je om minder op de automatische piloot te leven en dat je een keuze hebt die je kunt maken op basis van je eigen waarden. Een andere werkwijze waardoor mensen mentaal veerkrachtiger worden.

ACT zet ik ook in tijdens mijn wandelconsulten. Sinds de tijd van Corona kon ik mijn sport, zoals iedereen in Nederland, niet meer uitoefenen. Erg vervelend, maar al gauw bleek wandelen een mooi alternatief. In de pauzes, maar ook samen met mijn kinderen heb ik heel wat uren in het bos om de hoek gelopen. Toen we weer op locatie aan het werk mochten vroeg ik me af hoe ik dit kon voortzetten. Waar het eerst begon als een wandeling voor werktijd vroeg ik op een gegeven moment aan cliënten om eens mee te lopen. Dit werd voor mij een hele ontspannen manier van werken, waarbij de dynamiek in een gesprek ook nog eens heel anders werd. Inmiddels heb ik hier een cursus voor gedaan en heb ik ruimte voor ‘wandelconsulten’. Het gesprek wordt dan simpelweg naar buiten verplaatst en doen we net iets andere oefeningen dan in de spreekkamer. Belangrijk om te weten: een goede conditie is niet nodig!

Heb je vragen of zou je een afspraak willen maken op mijn spreekuur? Neem dan contact met mij op.

Ben jij klaar voor een gezonder leven?

Blijf niet zitten met vragen over eten en drinken. Maak direct een afspraak!