Anita de Jong

Anita de Jong (1991) is sinds 2018 werkzaam als diëtist bij Carin Pool Voedingsbureau. Ze werkt in Sneek bij TopFysio praktijk en in het Antonius ziekenhuis.

Specialismen

  • Koolhydraatbeperkt dieet
  • Voeding voor ouderen
  • Overgewicht
  • Diabetes Mellitus
  • Kinderdiëtetiek
Anita de Jong - Diëtist Carin Pool

Tijdens mijn werkzaamheden in Sneek zie ik vaak mensen met overgewicht, diabetes mellitus en een verhoogd cholesterolgehalte. Aandachtsgebieden waar vaak veel mee te bereiken is wat betreft voeding en leefstijl. Ik houd ervan verschillende doelgroepen en verschillende personen op mijn spreekuur te spreken. Iedereen is anders, dus ook mijn aanpak is verschillend.

Ik vind ook het begeleiden van kinderen en hun ouders erg leuk. Ik heb in januari 2020 de scholing kinderdiëtetiek afgerond. Met het Kindteam Sneek en Project Fit begeleid ik samen met andere disciplines, zoals een kinderfysiotherapeut en orthopedagoog,  kinderen en hun ouders naar een gezondere leefstijl. Kinderen weten vaak heel goed wat gezond en ongezond is. Door ze op een juiste manier te benaderen kunnen ze zelf de oplossing bedenken hoe ze gezonder kunnen worden. Ik help ze dit dan stapje voor stapje uit te voeren.

Een positieve benadering vind ik erg belangrijk tijdens de gesprekken met cliënten. Elke verandering, al is het een kleine verandering, is er één en zorgt ervoor dat je doelen behaald worden. En ik denk graag met je mee om te kijken wat jij kunt veranderen aan jouw leefstijl.

Heb je vragen of zou je een afspraak willen maken op mijn spreekuur? Neem dan contact met mij op.

Ben jij klaar voor een gezonder leven?

Blijf niet zitten met vragen over eten en drinken. Maak direct een afspraak!