Carin Pool

Carin Pool-Kuiper (1982) is diëtist en oprichtster van Carin Pool Voedingsbureau. Je komt haar tegen op de locaties Medisch Centrum Zuid en Helperplein in Groningen en op alle locaties in Sneek.

Specialismen

  • Kinderdiëtetiek / voeding bij zwangerschap
  • Sportdiëtetiek
  • GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

Uit ervaring weet ik heel goed wat het is om je voedings- en beweeggewoonten te moeten veranderen. Door een stofwisselingsziekte moet ik mijn hele leven al aanpassingen in voeding maken. Naast dat ik diëtist ben, ben ik dus ook zeker een ervaringsdeskundige op het gebied van gedragsverandering in voeding en leefstijl en kan ik heel goed begrijpen wat jij meemaakt!

In mijn gesprekken met cliënten gaat het nooit over voeding alleen, maar ook over alles wat er mee te maken heeft. Jouw werk of studie, vrije tijd, zelfbeeld.. Het zijn best persoonlijke gesprekken, maar als je iemand echt goed leert kennen, kom je veel verder met je adviezen dan wanneer je alleen een dag- of weekmenu meegeeft. Ik vind het belangrijk om reële doelen te stellen en hier stap voor stap verder in te komen met de cliënt.

Ik vind het leuk om altijd weer nieuwe dingen bij te leren. Door cursussen en symposia word ik geïnspireerd om mezelf weer verder te ontwikkelen. Mijn specialisaties zijn diabetes mellitus, kinderdiëtetiek en sportvoeding, maar ik begeleid ook regelmatig zwangeren, cliënten met ondervoeding (bijvoorbeeld met sondevoeding) en cliënten met overgewicht en bijkomende klachten zoals hoge bloeddruk of een hoog cholesterol. De diversiteit op het spreekuur geeft me energie en voldoening. Je kunt veel mensen helpen door ze naar een gezonder voedings- en leefpatroon te begeleiden. Ik ben naast diëtist ook leefstijlcoach, dit gebruik ik onder andere bij de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Dat is een nieuwe manier van leefstijlverandering die vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Ik vind het leuk om jou te helpen de regie weer terug te pakken over jouw eigen voedingskeuze en leefwijze. Ik kan jou advies geven bij je vragen, maar soms helpt het al om met een frisse blik naar jouw patronen te kijken en ze aan te passen.

Wil je met mij in gesprek over voeding? En wil je je gezonder en prettiger voelen bij de keuzes die je maakt? Maak dan hier jouw afspraak!

Ben jij klaar voor een gezonder leven?

Blijf niet zitten met vragen over eten en drinken. Maak direct een afspraak!