Het is voorlopig nog niet afgelopen met de hoge temperaturen! We kunnen dus nog steeds wel wat verfrissing gebruiken… Frisse snacks hoeven gelukkig niet altijd ongezond te zijn. Een voorbeeld van een gezonde frisse snack is yoghurt bark. Het is heel makkelijk om te maken en je kunt er lekker mee variëren!
Ingrediënten
○ Een pak magere yoghurt
○ Fruit naar keuze
○ Ongezouten noten
De hoeveelheden hangt natuurlijk af van hoe diep je ovenschaal is. Ik heb 1 liter magere yoghurt gebruikt voor ong. 15 stukjes.
Bereidingswijze
Het is heel simpel…
○ Je hoeft alleen de fruit en noten in stukjes te snijden en ze aan de yoghurt toe te voegen.
○ Laat het ongeveer 4 uur in de vriezer liggen.
○ Nu hoef je het alleen nog in stukken te snijden of breken!
Tip: Wil je een leuk kleurtje i.p.v. witte yoghurt? Pureer dan eerst wat fruit (bijv. aardbeien) samen met de yoghurt. Dan krijgt het een mooie roze kleur en is het ook iets zoeter!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per stuk | |
Energie (kcal) | 43 kcal |
Eiwitten | 3,0 gram |
Koolhydraten | 4,0 gram |
Voedingsvezels | 0,4 gram |
Vet | 1,2 gram |
Waarvan verzadigd | 0,2 gram |
Cholesterol | 1,6 mg |
Calcium | 99 mg |
IJzer | 0,2 mg |
Natrium | 26 mg |
Kalium | 143 mg |
Magnesium | 16 mg |
Zink | 0,46 mg |
Vitamine A | 1 ug |
Vitamine B1 | 0,01 mg |
Vitamine B2 | 0,11 mg |
Vitamine B6 | 0,037 mg |
Vitamine B12 | 0,17 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 0,2 mg |
Vitamine C | 9 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 0,4 mg |
Water | 71,4 ml |