Yoghurt bark

Het is voorlopig nog niet afgelopen met de hoge temperaturen! We kunnen dus nog steeds wel wat verfrissing gebruiken… Frisse snacks hoeven gelukkig niet altijd ongezond te zijn. Een voorbeeld van een gezonde frisse snack is yoghurt bark. Het is heel makkelijk om te maken en je kunt er lekker mee variëren!


Ingrediënten 
Een pak magere yoghurt
Fruit naar keuze
Ongezouten noten

De hoeveelheden hangt natuurlijk af van hoe diep je ovenschaal is. Ik heb 1 liter magere yoghurt gebruikt voor ong. 15 stukjes.

Bereidingswijze
Het is heel simpel…
Je hoeft alleen de fruit en noten in stukjes te snijden en ze aan de yoghurt toe te voegen.
Laat het ongeveer 4 uur in de vriezer liggen.
Nu hoef je het alleen nog in stukken te snijden of breken!

Tip: Wil je een leuk kleurtje i.p.v. witte yoghurt? Pureer dan eerst wat fruit (bijv. aardbeien) samen met de yoghurt. Dan krijgt het een mooie roze kleur en is het ook iets zoeter!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per stuk
Energie (kcal) 43 kcal
Eiwitten 3,0 gram
Koolhydraten 4,0 gram
Voedingsvezels 0,4 gram
Vet 1,2 gram
Waarvan verzadigd 0,2 gram
Cholesterol 1,6 mg
Calcium 99 mg
IJzer 0,2 mg
Natrium 26 mg
Kalium 143 mg
Magnesium 16 mg
Zink 0,46 mg
Vitamine A 1 ug
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2 0,11 mg
Vitamine B6 0,037 mg
Vitamine B12 0,17 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 0,2 mg
Vitamine C 9 mg
Vitamine D 0,0 ug
Vitamine E 0,4 mg
Water 71,4 ml