Zin in een lekker hartig hapje? Probeer dan eens deze vegetarische én koolhydraatarme kroketjes!

Ingrediënten (ongeveer 20 kroketjes)
○ 1 bloemkool (ong. 600 gr)
○ 2 eieren
○ 50 gram geraspte 30+ kaas
○ 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
○ 1 ui
○ 30 gram koolhydraatarme paneermeel (of een snee volkorenbrood roosteren en verkruimelen)
○ 1 handje peterselie
○ Peper

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Kook de bloemkool in ongeveer 5 minuten gaar. Laat het vervolgens in een zeef uitlekken en snijd de bloemkool fijn. Doe dit in een grote kom.
○ Voeg nu alle ingrediënten aan de bloemkool toe en meng het goed door elkaar.
○ Nu kun je met je handen kleine kroketjes van het mengsel vormen.
○ Pak een bakplaat met wat bakpapier en leg hier de kroketjes op.
○ Bak de kroketjes ong. 30 minuten in de oven.
○ Heerlijk met een zelfgemaakte dipsaus!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per kroketje
Energie (kcal) 28 kcal
Eiwitten 2,4 gram
Koolhydraten 1 gram
Voedingsvezels 0,8 gram
Vet 1,6 gram
Waarvan verzadigd 0,3 gram
Cholesterol 14,9 mg
Calcium 19 mg
IJzer 0,2 mg
Natrium 19 mg
Kalium 76 mg
Magnesium 3 mg
Zink 0,18 mg
Vitamine A 10 ug
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B6 0,026 mg
Vitamine B12 0,08 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 0,1 mg
Vitamine C 6 mg
Vitamine D 0,0 ug
Vitamine E 0,1 mg
Water 31,6 ml