Geef je een feestje of wil je gewoon een lekker hapje klaarmaken? Probeer dan eens deze zalmhapjes! Heel simpel te maken en een mooie bron van omega-3-vetzuren.
Ingrediënten (10 stuks)
○ 200 gram zalmfilet
○ 100 ml sojasaus
○ 25 gram gember
○ 4 teentjes knoflook
○ 1 rode peper
○ 2 theelepels sesamzaadjes
○ Een beetje limoensap
Bereidingswijze
○ Voeg de sojasaus, gember, knoflook, rode peper en limoensap samen in een kom en meng het goed door elkaar.
○ Snijd nu de zalmfilet in blokjes en voeg dit aan de sojasaus toe. Meng het nogmaals goed door elkaar en laat het circa 30 minuten marineren.
○ Pak nu een pan en giet hier de marinade samen met de sesamzaadjes in.
○ Wanneer dit goed verhit is kun je de gemarineerde zalmfiletblokjes eraan toevoegen. Bak dit in een paar minuten gaar en klaar zijn je zalmhapjes!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per stuk | |
Energie (kcal) | 45 kcal |
Eiwitten | 4,2 gram |
Koolhydraten | 1,2 gram |
Voedingsvezels | 0,0 gram |
Vet | 2,5 gram |
Waarvan verzadigd | 0,5 gram |
Cholesterol | 16,0 mg |
Calcium | 5 mg |
IJzer | 0,1 mg |
Natrium | 20 mg |
Kalium | 108 mg |
Magnesium | 8 mg |
Zink | 0,15 mg |
Vitamine A | 5 ug |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B6 | 0,119 mg |
Vitamine B12 | 0,70 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 1,5 mg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine D | 1,6 ug |
Vitamine E | 0,3 mg |
Water | 17,9 ml |