De kerstdagen komen er weer aan, dus de schappen liggen weer vol met allerlei lekkernijen. Helaas zijn deze lekkernijen vaak geen gezonde producten… Het is daarom verstandig en ook leuker om zelf je hapjes en snacks thuis te bereiden! Omdat kerstkransjes niet mogen ontbreken tijdens de kerstdagen, delen wij vandaag een recept met jullie voor gezonde kerstkransjes!
Ingrediënten
○ 2 bananen
○ 130 gram havermout
○ 40 gram noten
○ Kaneel
○ 1 eetlepel amandelschaafsel
○ Pure chocolade (optioneel)
Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
○ Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maal het fijn.
○ Maak nu een paar bolletjes van het mengsel en druk ze plat op wat bakpapier.
○ Maak een opening in het midden, zodat het een kransje wordt. Hier kun je voor het gemak bijvoorbeeld de dop van een yoghurtpak voor gebruiken.
○ Strooi er nu nog wat amandelschaafsel overheen en laat het ongeveer 20 minuten in de oven bakken.
○ Om de kransjes nog wat mooier te maken kun je wat pure chocolade in een au bain marie-pan laten smelten en de chocolade met een lepel over de kransjes ‘drizzelen’.
○ Laat de kransjes goed afkoelen en smullen maar!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per kerstkransje | |
Energie (kcal) | 191 kcal |
Eiwitten | 4,9 gram |
Koolhydraten | 24,3 gram |
Voedingsvezels | 3,5 gram |
Vet | 7,2 gram |
Waarvan verzadigd | 0,7 gram |
Cholesterol | 0,0 mg |
Calcium | 36 mg |
IJzer | 1,4 mg |
Natrium | 2 mg |
Kalium | 278 mg |
Magnesium | 61 mg |
Zink | 1,11 mg |
Vitamine A | 0 ug |
Vitamine B1 | 0,19 mg |
Vitamine B2 | 0,03 mg |
Vitamine B6 | 0,168 mg |
Vitamine B12 | 0,00 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 0,8 mg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 1,8 mg |
Water | 33,6 ml |