Met de feestdagen kunnen we ons weer bezighouden met borrelhapjes! We hebben al heel veel gezonde recepten op onze website staan, maar kennen jullie deze gezonde borrelbroodjes ook al? Simpel en lekker!

Ingrediënten
○ 1 rond brood, volkoren / 8 kleine volkoren broodjes
○ 150 gram 30+ kaas (voorgesneden plakken)
○ 1 rode ui, fijngesneden
○ 3 teentjes knoflook, geperst
○ 50 gram halvarine
○ Verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Snijd het brood eerst horizontaal tot de bodem. Zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt, zodat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten. Nu krijg je plakken van ongeveer 1 cm. Snijdt het brood nu ook verticaal in, zodat je kleine vierkantjes krijgt.
○ Snijd de kaas in stukjes en vul de gleuven ermee.
○ Verhit nu de halvarine in een pannetje en voeg hier vervolgens de ui en knoflook aan toe.
○ Haal het pannetje van het vuur en voeg de peterselie toe. Meng het geheel goed door elkaar.
○ Verdeel het mengsel nu over het brood en zorg ervoor dat het ook in de gleuven komt.
○ Nu kun je het brood in aluminiumfolie wikkelen en voor 15 minuten in de oven zetten.
○ Haal het brood vervolgens uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en zet het nog eens 5 minuten in de oven.
○ Nu kan iedereen een lekker stukje brood eruit trekken!

Eet smakelijk!