Baba ganoush.. een bekende aubergine-dip uit de Libanese en Syrische keuken. Heerlijk voor naast een maaltijd of om als broodbeleg te gebruiken. Diëtiste Linda maakt deze dip vaak net iets anders door er wat meer groente aan toe te voegen, een heerlijke baba ganoush salade. Een echte aanrader!

Ingrediënten
○ 2 aubergines
○ 1/2 komkommer, in kleine stukjes gesneden
○ 1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
○ 2 bosui, in ringetjes gesneden
○ 1 handje (15gr) peterselie, fijngesneden
○ 2 radijsjes, fijngesneden
○ 2 teentjes knoflook, geperst
○ 60ml limoensap (1 geperste limoen)
○ 1/2 tl zout
○ 2 tl olijfolie
○ 1 el sesampasta (tahin)
○ Volkoren libanees brood

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
○ Halveer de aubergines in de lengte, draai beide helften om en prik er met een vork wat gaatjes in. Draai weer om en strooi er wat zout overheen. Laat het 10 minuten staan om het vocht eruit te onttrekken.
○ Dep na 10 minuten de aubergines droog met wat keukenpapier.
○ Leg de aubergine helften met het schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat olijfolie. Rooster de aubergine 30 minuten op 200 graden.
○ Haal de aubergine helften uit de oven en schep het zachte vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees tot een dun mengsel of meng het kort in een keukenmachine.
○ Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Serveer met libanees brood!

Eet smakelijk!