Wat een heerlijk zomers weer! ☀️ Ook geen zin om uren in de keuken te staan? Kies dan voor een lekkere simpele maaltijdsalade! Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke biefstuksalade eens! 🥗

Ingrediënten (2 porties)
○ 2 stukken biefstuk van 125 gram
○ 1/2 komkommer
○ 1 mango
○ 60 gram tauge
○ 2 kropjes bindsla
○ 35 gram ongezouten cashewnoten
○ 1/2 rode peper
○ Olie om in te bakken
Dressing:
○ 1 scheut natriumarme sojasaus
○ Limoensap van een 1/2 limoen
○ 1/2 sjalotje
○ 1 teentje knoflook
○ 1 stukje gember van 1 cm
Bereidingswijze
○ Begin met het fijnsnijden van de knoflook, gember en ui. Je kunt dit alvast twee minuten in een beetje olie bakken.
○ Voeg de limoensap en sojasaus toe en meng het goed door elkaar. Laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Leg het apart, zodat het kan afkoelen.
○ Rooster de cashewnoten een paar minuten in een koekenpan (geen olie of boter nodig). Leg het apart, zodat het kan afkoelen.
○ Snijd nu ook de mango in stukjes en hak de rode peper fijn.
○ Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees er uit en snijd het in stukjes.
○ Pak een grote kom en meng hier de taugé, komkommer, rode peper, mango en de helft van de dressing goed door elkaar.
○ Nu kun je de borden opmaken! Verdeel de slablaadjes over 2 borden. Schep er wat van het groente-mango mengsel op en bestrooi het met wat cashewnoten.
○ Verhit nu wat olie in een koekenpan en bak hier de biefstuk in (3 minuten aan beide kanten).
○ Snijd de biefstuk vervolgens in dunne plakjes. Voeg het nu aan de salade toe en schep de rest van de dressing er overheen.
○ Tip! Je kunt deze salade ook met rijst serveren!
Eet smakelijk!

Menu