Wat een heerlijk zomers weer! Ook geen zin om uren in de keuken te staan? Kies dan voor een lekkere simpele maaltijdsalade! Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke biefstuksalade eens!
Ingrediënten (2 porties)
○ 2 stukken biefstuk van 125 gram
○ 1/2 komkommer
○ 1 mango
○ 60 gram tauge
○ 2 kropjes bindsla
○ 35 gram ongezouten cashewnoten
○ 1/2 rode peper
○ Olie om in te bakken
○ 2 stukken biefstuk van 125 gram
○ 1/2 komkommer
○ 1 mango
○ 60 gram tauge
○ 2 kropjes bindsla
○ 35 gram ongezouten cashewnoten
○ 1/2 rode peper
○ Olie om in te bakken
Dressing:
○ 1 scheut natriumarme sojasaus
○ Limoensap van een 1/2 limoen
○ 1/2 sjalotje
○ 1 teentje knoflook
○ 1 stukje gember van 1 cm
○ 1 scheut natriumarme sojasaus
○ Limoensap van een 1/2 limoen
○ 1/2 sjalotje
○ 1 teentje knoflook
○ 1 stukje gember van 1 cm
Bereidingswijze
○ Begin met het fijnsnijden van de knoflook, gember en ui. Je kunt dit alvast twee minuten in een beetje olie bakken.
○ Voeg de limoensap en sojasaus toe en meng het goed door elkaar. Laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Leg het apart, zodat het kan afkoelen.
○ Rooster de cashewnoten een paar minuten in een koekenpan (geen olie of boter nodig). Leg het apart, zodat het kan afkoelen.
○ Snijd nu ook de mango in stukjes en hak de rode peper fijn.
○ Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees er uit en snijd het in stukjes.
○ Pak een grote kom en meng hier de taugé, komkommer, rode peper, mango en de helft van de dressing goed door elkaar.
○ Nu kun je de borden opmaken! Verdeel de slablaadjes over 2 borden. Schep er wat van het groente-mango mengsel op en bestrooi het met wat cashewnoten.
○ Verhit nu wat olie in een koekenpan en bak hier de biefstuk in (3 minuten aan beide kanten).
○ Snijd de biefstuk vervolgens in dunne plakjes. Voeg het nu aan de salade toe en schep de rest van de dressing er overheen.
○ Tip! Je kunt deze salade ook met rijst serveren!
○ Begin met het fijnsnijden van de knoflook, gember en ui. Je kunt dit alvast twee minuten in een beetje olie bakken.
○ Voeg de limoensap en sojasaus toe en meng het goed door elkaar. Laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Leg het apart, zodat het kan afkoelen.
○ Rooster de cashewnoten een paar minuten in een koekenpan (geen olie of boter nodig). Leg het apart, zodat het kan afkoelen.
○ Snijd nu ook de mango in stukjes en hak de rode peper fijn.
○ Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees er uit en snijd het in stukjes.
○ Pak een grote kom en meng hier de taugé, komkommer, rode peper, mango en de helft van de dressing goed door elkaar.
○ Nu kun je de borden opmaken! Verdeel de slablaadjes over 2 borden. Schep er wat van het groente-mango mengsel op en bestrooi het met wat cashewnoten.
○ Verhit nu wat olie in een koekenpan en bak hier de biefstuk in (3 minuten aan beide kanten).
○ Snijd de biefstuk vervolgens in dunne plakjes. Voeg het nu aan de salade toe en schep de rest van de dressing er overheen.
○ Tip! Je kunt deze salade ook met rijst serveren!
Eet smakelijk!