Zin in een vegetarisch hapje bij de borrel? Probeer dan eens deze bloemkool hapjes met een frisse yoghurtdip!

Ingrediënten

○ ½ bloemkool
○ 65 gram volkoren tarwemeel
○ 125 ml water
○ 1 theelepel knoflookpoeder
○ 1 theelepel paprikapoeder
○ 125 ml sweet chilli saus
○ 1 eetlepel gesmolten boter (halvarine)
○ ½ eetlepel citroensap
○ Peper

Yoghurtdip:
○ 50 ml magere yoghurt
○ 2 theelepels bieslook
○ ½ theelepel knoflookpoeder
○ Peper

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Begin met het maken van de marinade. Meng de meel, water, knoflookpoeder, paprikapoeder en peper goed door elkaar.
○ Snijd nu de bloemkool in roosjes en voeg hier de marinade aan toe. Meng dit goed door elkaar.
○ Verdeel nu de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak het ongeveer 20 minuten in de oven.
○ Ondertussen kun je de chillisaus, gesmolten boter en citroensap alvast mengen.
○ Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en besmeer elk roosje met het chillisaus-mengsel.
○ Nu kunnen de bloemkoolroosjes weer voor ongeveer 15 minuten de oven in.
○ Maak ondertussen alvast de yoghurtdip door de magere yoghurt, knoflookpoeder, fijngesneden bieslook en peper door elkaar te mengen.
○ Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en dippen maar!

Eet smakelijk!