Wil je binnen 15 minuten een hoofdmaaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze koolhydraatarme couscous uit! Het is niet alleen simpel, maar ook voedzaam! Bekijk ook het bijbehorende YouTube-filmpje!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 kleine bloemkool
2 eetlepels citroenolijfolie
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
360 gram mini tomaten
300 gram mais uit blik
15 gram verse munt
200 gram feta
1 schaaltje zwarte olijven
Bereidingswijze
◊ Verdeel allereerst de bloemkool in roosjes en kook het heel kort, zodat ze niet te slap worden.
◊ Vervolgens kun je het heel kort in een keukenmachine fijnmalen totdat het op couscous lijkt.
◊ Doe dit in een schaal en voeg hier de olijfolie, citroensap, komijn, peper en zout aan toe.
◊ Snijd nu de verse munt en de rode ui fijn en snijd de tomaten, olijven en de feta in stukjes.
◊ Laat de maïs uitlekken en voeg dit samen met de bovengenoemde ingrediënten toe aan de couscous.
◊ Even mengen en smullen maar!
Dit recept is:
– Veganistisch
– Vegetarisch
– Laag in verzadigd vet
– Koolhydraatbeperkt
– Glutenvrij
– Lactosevrij
Voedingswaarde per persoon
Per portie | |
Energie (kcal) | 284 kcal |
Eiwitten | 12,9 gram |
Koolhydraten | 15,6 gram |
Voedingsvezels | 6,1 gram |
Vet | 17,5 gram |
Waarvan verzadigd | 7,2 gram |
Cholesterol | 44,5 mg |
Calcium | 266 mg |
IJzer | 1,5 mg |
Natrium | 999 mg |
Kalium | 784 mg |
Magnesium | 66 mg |
Zink | 1,68 mg |
Vitamine A | 105 ug |
Vitamine B1 | 0,18 mg |
Vitamine B2 | 0,26 mg |
Vitamine B6 | 0,304 mg |
Vitamine B12 | 0,75 ug |
Nicotinezuur | 2,7 mg |
Vitamine C | 45 mg |
Vitamine D | 0,2 ug |
Vitamine E | 1,9 mg |
Water | 243,0 ml |
Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding