Wil je binnen 15 minuten een hoofdmaaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze koolhydraatarme couscous uit! Het is niet alleen simpel, maar ook voedzaam! Bekijk ook het bijbehorende YouTube-filmpje!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 kleine bloemkool
2 eetlepels citroenolijfolie
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
360 gram mini tomaten
300 gram mais uit blik
15 gram verse munt
200 gram feta
1 schaaltje zwarte olijven

Bereidingswijze
◊ Verdeel allereerst de bloemkool in roosjes en kook het heel kort, zodat ze niet te slap worden.
◊ Vervolgens kun je het heel kort in een keukenmachine fijnmalen totdat het op couscous lijkt.
◊ Doe dit in een schaal en voeg hier de olijfolie, citroensap, komijn, peper en zout aan toe.
◊ Snijd nu de verse munt en de rode ui fijn en snijd de tomaten, olijven en de feta in stukjes.
◊ Laat de maïs uitlekken en voeg dit samen met de bovengenoemde ingrediënten toe aan de couscous.
◊ Even mengen en smullen maar!


Dit recept is:
– Veganistisch
– Vegetarisch
– Laag in verzadigd vet
– Koolhydraatbeperkt
– Glutenvrij
– Lactosevrij


Voedingswaarde per persoon

  Per portie
Energie (kcal) 284 kcal
Eiwitten 12,9 gram
Koolhydraten 15,6 gram
Voedingsvezels 6,1 gram
Vet 17,5 gram
Waarvan verzadigd 7,2 gram
Cholesterol 44,5 mg
Calcium 266 mg
IJzer 1,5 mg
Natrium 999 mg
Kalium 784 mg
Magnesium 66 mg
Zink 1,68 mg
Vitamine A 105 ug
Vitamine B1 0,18 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B6 0,304 mg
Vitamine B12 0,75 ug
Nicotinezuur 2,7 mg
Vitamine C 45 mg
Vitamine D 0,2 ug
Vitamine E 1,9 mg
Water 243,0 ml

Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding