Chocolade-avocadotaart

Heb je zin in een heerlijke chocoladetaart, maar wil je wel een gezonde keuze maken? Probeer dan eens deze chocolade-avocadotaart! Het is lekker en tegelijkertijd een gezonde keuze!

Ingrediënten (8 puntjes)
Taart
◊ 2 avocado’s
◊ 4 eieren
◊ 2 eetlepels cacaopoeder
◊ 4 eetlepels honing

Frosting
◊ 1 avocado
◊ 1 eetlepel cacaopoeder
◊ 1 eetlepel honing

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
◊ Mix de avocado’s, eieren, cacaopoeder en honing samen tot een egaal beslag.
◊ Bekleed een taartvorm met bakpapier, omdat de taart nogal plakkerig kan zijn.
◊ Schep het beslag hier vervolgens in.
◊ De taart kan nu ongeveer 30-40 minuten in de oven.
◊ Nu kun je de frosting maken door de avocado, cacaopoeder en honing te mixen.
◊ Zodra de taart is afgekoeld kun je het met de frosting besmeren.
◊ Je kunt de taart nog wat versieren door er bijvoorbeeld amandelschaafsel overheen te strooien.

Eet smakelijk!


Dit recept is:
– Vegetarisch
-Laag in verzadigd vet
– Glutenvrij


Voedingswaarde

  Per puntje
Energie (kcal) 218 kcal
Eiwitten 4,9 gram
Koolhydraten 11,6 gram
Voedingsvezels 3,8 gram
Vet 16,1 gram
Waarvan verzadigd 2,6 gram
Cholesterol 88,2 mg
Calcium 26 mg
IJzer 1,3 mg
Natrium 44 mg
Kalium 337 mg
Magnesium 35 mg
Zink 0,92 mg
Vitamine A 48 ug
Vitamine B1 0,07

Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding