Een heerlijk en simpel koolhydraatarm recept voor 2 personen, waarvoor je niet langer dan 15 minuten in de keuken hoeft te staan! We hebben dit recept uitgewerkt in een YouTube-filmpje. Onderaan het recept vind je de link naar het filmpje, enjoy!
Wat heb je nodig?
◊ 1 courgette
◊ 1 avocado
◊ 3 eetlepels (plantaardige) room
◊ Rucola (ongeveer 2 handjes)
◊ 100 gram gerookte zalmfilet
◊ 1 ui
◊ 2 teentjes knoflook
◊ Geperste halve limoen
◊ Peper en zout
◊ Olie
◊ Parmezaanse kaas
◊ Pan, spiraalsnijder
Bereidingswijze
◊ Maak met behulp van een spiraalsnijder spaghetti slierten van de courgette.
◊ Snijd de ui nu in kleine stukjes en pel de knoflook.
◊ Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak dit vervolgens fijn.
◊ Pak een leeg schaaltje en schep hier 3 eetlepels room in. Voeg de avocado hier aan toe en het limoensap.
◊ Breng het verder op smaak met wat peper en zout.
◊ Roer het tot een mooi geheel en zet dit even apart.
◊ Nu kan de olie in de pan verwarmd worden, waarna de ui hierin gefruit kan worden. Pers ook de knoflook erbij uit en bak dit mee.
◊ Nu kan de courgette er aan toegevoegd worden. Bak dit ongeveer 3 minuten mee.
◊ Vervolgens kan de zalmfilet in stukjes worden gesneden.
◊ Schenk nu de avocadosaus over de courgette spaghetti en voeg de rucola hieraan toe.
◊ Voeg nu ook de zalm toe en meng het door elkaar.
◊ Tot slot kun je er nog wat Parmezaanse kaas aan toevoegen.
◊ En nu kun je lekker aan tafel!
Eet smakelijk!
Dit recept is:
– Koolhydraatbeperkt
– Laag in verzadigd vet
– Lactosevrij
– Vegetarisch
– Natriumbeperkt
– Glutenvrij
Voedingswaarde per persoon
Pasta i.p.v. courgette | Courgette spaghetti | |
Energie (kcal) | 799 kcal | 690 kcal |
Eiwitten | 24,2 gram | 21,3 gram |
Koolhydraten | 36,1 gram | 14 gram |
Voedingsvezels | 7,3 gram | 6,6 gram |
Vet | 60,3 gram | 59,4 gram |
IJzer | 2,3 mg | 2,5 mg |
Calcium | 245 mg | 263 mg |
Vitamine B1 | 0,26 mg | 0,30 mg |
Vitamine B2 | 0,41 mg | 0,48 mg |
Vitamine B6 | 0,765 mg | 0,916 mg |
Vitamine C | 24 mg | 42 mg |
Water | 284,1 ml | 323 ml |
Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding