Vaak wordt er gedacht dat gezond koken altijd veel tijd kost. We laten je met dit recept voor een gezonde eiwitrijke maaltijd zien dat dat helemaal niet hoeft!

Ingrediënten (4 porties)
○ 4 kippendijen
○ 250 gram zilvervliesrijst
○ 400 ml kippenbouillon
○ 1 ui (geperst)
○ 5 teentjes knoflook
○ 15 gram peterselie
○ 400 gram zwarte bonen (uitgelekt)
○ Limoensap van 1 limoen
○ Knoflookpoeder
○ Paprikapoeder
○ Peper
○ Olijfolie

Bereidingswijze
○ Breng allereerst de kip op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder en wat peper. De smaakt trekt er goed in wanneer je er wat olijfolie aan toevoegt en ze kort marineert.
○ Pak een pan die breed genoeg is voor vier kippendijen en verwarm hier wat olie in.
○ Voeg de gemarineerde kippendijen toe en draai ze na 5 minuten om. Laat ze vervolgens nog 5 minuten garen en haal ze uit de pan. Leg het even apart.
○ Maak de pan niet schoon, maar fruit de ui in hetzelfde olie.
○ Voeg vervolgens de rijst en knoflook toe  Meng het even door elkaar.
○ Voeg nu ook de kippenbouillon toe. Nu kunnen de kippendijen er weer in. Laat het ongeveer 30 minuten koken.
○ Zodra de rijst al het vocht heeft opgenomen kunnen de kippendijen er weer uit.
○ Voeg nu de zwarte bonen, peterselie en limoensap aan de rijst toe en meng het goed door elkaar.
○ Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het eten opscheppen!

Eet smakelijk!