Wil je een simpele en voedzame salade maken? Probeer dan deze heerlijke forelsalade!
Wat heb je nodig? (per persoon)
◊ ½ theelepel dijonmosterd
◊ 60 gram gerookte forel filets
◊ 1½ eetlepels olijfolie
◊ 75 gram veldsla
◊ 125 gram voorgekookte rode biet
◊ Peper
◊ Zout
Bereidingswijze
◊ Begin met het maken van de dressing door de olijfolie, dijonmosterd en wat peper en zout goed te mengen.
◊ Leg vervolgens de veldsla op een bord.
◊ Snijd nu de rode biet in plakjes en leg dit op het bedje van veldsla.
◊ Nu kun je de dressing er aan toevoegen.
◊ Scheur vervolgens de gerookte forel in stukjes en voeg dit toe aan de salade.
Eet smakelijk!
Dit recept is:
– Koolhydraatarm
– Laag in verzadigd vet
– Glutenvrij
Voedingswaarde per persoon
Per portie | |
Energie (kcal) | 257 kcal |
Eiwitten | 13,9 gram |
Koolhydraten | 8,2 gram |
Voedingsvezels | 5,6 gram |
Vet | 17,5 gram |
Waarvan verzadigd | 2,8 gram |
Cholesterol | 42,0 mg |
Calcium | 61 mg |
IJzer | 3,9 mg |
Natrium | 151 mg |
Kalium | 928 mg |
Magnesium | 34 mg |
Zink | 0,66 mg |
Vitamine B1 | 0,15 mg |
Vitamine B2 | 0,16 mg |
Vitamine B6 | 0,316 mg |
Vitamine B12 | 1,20 ug |
Nicotinezuur | 2,3 mg |
Vitamine C | 34 mg |
Vitamine D | 1,9 ug |
Vitamine E | 1,1 mg |
Water | 228,6 ml |
Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding