Wil je een simpele en voedzame salade maken? Probeer dan deze heerlijke forelsalade!

Wat heb je nodig? (per persoon)
◊ ½ theelepel dijonmosterd
◊ 60 gram gerookte forel filets
◊ 1½ eetlepels olijfolie
◊ 75 gram veldsla
◊ 125 gram voorgekookte rode biet
◊ Peper
◊ Zout

Bereidingswijze
◊ Begin met het maken van de dressing door de olijfolie, dijonmosterd en wat peper en zout goed te mengen.
◊ Leg vervolgens de veldsla op een bord.
◊ Snijd nu de rode biet in plakjes en leg dit op het bedje van veldsla.
◊ Nu kun je de dressing er aan toevoegen.
◊ Scheur vervolgens de gerookte forel in stukjes en voeg dit toe aan de salade.

Eet smakelijk!


Dit recept is:
– Koolhydraatarm
– Laag in verzadigd vet
– Glutenvrij
– Vegetarisch


Voedingswaarde per persoon

  Per portie
Energie (kcal) 257 kcal
Eiwitten 13,9 gram
Koolhydraten 8,2 gram
Voedingsvezels 5,6 gram
Vet 17,5 gram
Waarvan verzadigd 2,8 gram
Cholesterol 42,0 mg
Calcium 61 mg
IJzer 3,9 mg
Natrium 151 mg
Kalium 928 mg
Magnesium 34 mg
Zink 0,66 mg
Vitamine B1 0,15 mg
Vitamine B2 0,16 mg
Vitamine B6 0,316 mg
Vitamine B12 1,20 ug
Nicotinezuur 2,3 mg
Vitamine C 34 mg
Vitamine D 1,9 ug
Vitamine E 1,1 mg
Water 228,6 ml

 


Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding

Menu