Wil jij eens wat anders op tafel zetten met de paas brunch? Probeer dan deze gekleurde pannenkoeken! Ze zien er niet alleen heel leuk uit, maar bevatten ook nog eens groente en fruit! Kijk voor het volledige recept (incl. voedingswaarde) op onze website!

Ingrediënten (3 kleine pannenkoeken)
◊ 125 gram volkoren tarwemeel
◊ 150 ml magere melk
◊ 1 ei
◊ 30 gram gekookte rode bieten/spinazie/bramen (de hoeveelheid hiervan hangt af van hoe sterk je de smaak wilt hebben)

Bereidingswijze
◊ Meng de tarwemeel, melk en ei in een blender. Je kunt hier meteen de groente of fruit aan toevoegen, maar als je de groente amper wilt proeven dan kun je het pannenkoekenbeslag en de groentepuree ook apart mixen en vervolgens met een lepel de groentepuree door het beslag heen roeren. Op die manier weet je zeker dat je er niet teveel aan toevoegt.
◊ Nu kun je de pannenkoeken gaan bakken. Laat eerst een klontje boter in de pan smelten en schep daarna het beslag in de pan. Wanneer de randjes wat donkerder worden kun je de pannenkoek omdraaien. Je kunt ook proberen om leuke vormpjes met het beslag te maken of per pannenkoek meerdere kleuren te gebruiken. Wees lekker creatief!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Spinazie Rode bieten Bramen
Energie (kcal) 176 kcal 177 kcal 178 gram
Eiwitten 8,3 gram 8,1 gram 8,1 gram
Koolhydraten 28,0 gram 28,4 gram 28,4 gram
Voedingsvezels 4,7 gram 4,8 gram 4,8 gram
Vet 2,4 gram 2,4 gram 2,4 gram
Waarvan verzadigd 0,7 gram 0,7 gram 0,7 gram
Cholesterol 59,9 mg 59,9 mg 59,9 mg
Calcium 93 mg 87 mg 91 mg
IJzer 2,2 mg 2,0 mg 2,1 mg
Natrium 50 mg 55 mg 49 mg
Kalium 253 mg 244 mg 228 mg
Magnesium 63 mg 60 mg 61 mg
Zink 1,77 mg 1,71 mg 1,70 mg
Vitamine A 32 ug 32 ug 32 ug
Vitamine B1 0,20 mg 0,19 mg 0,18 mg
Vitamine B2 0,23 mg 0,22 mg 0,21 mg
Vitamine B6 0,187 mg 0,180 mg 0,179 mg
Vitamine B12 0,47 ug 0,47 ug 0,47 ug
Foliumzuur 0,0 ug 0,0 ug 0,0 ug
Nicotinezuur 2,5 mg 2,4 mg 2,4 mg
Vitamine C 0 mg 0 mg 1 mg
Vitamine D 0,2 ug 0,2 ug 0,2 ug
Vitamine E 1,2 mg 1,1 mg 1,3 mg
Water 71,2 ml 72,6 ml 72,5 ml