Op zoek naar een lekker knus winterrecept? Probeer dan eens deze heerlijke met hete bliksem gevulde appels te maken!

Ingrediënten (4 gevulde appels)
○ 4 zure appels
○ 400gr kruimige aardappelen
○ 1 zoete appel
○ 1 ui
○ 125gr hamblokjes
○ 1 snufje kaneel
○ 1 snufje zwarte peper
○ Eventueel een scheutje melk om het wat smeuïger te maken

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
○ Snijd de bovenkant van de zure appels eraf en bewaar de kapjes. Hol nu de appels uit en bewaar het vruchtvlees.
○ Schil de aardappelen en snijd het in grove stukken. Schil en snijd de zoete appel en ui in kleine stukjes.
○ Verhit nu een pan met water en voeg hier de appelen, zoete appel, ui en de helft van de uitgeholde zure appels aan toe. laat dit ongeveer 15 minuten koken.
○ Ondertussen kun je de hamblokjes alvast in een koekenpan bakken.
○ Giet na 15 minuten de aardappelen en appels af en pureer het fijn met een aardappelstamper. Voeg er eventueel nog wat melk aan toe om het wat smeuïger te maken.
○ Voeg nu de hamblokjes, zwarte peper en kaneel toe en meng het goed door elkaar.
○ Nu kun je de uitgeholde appels met de hete bliksem vullen en ze ongeveer 20 minuten in de oven laten bakken.

Eet smakelijk!

Menu