Heb je een keer geen zin in brood of eet je graag koolhydraatarm? Dan is een gevulde avocado een lekker en verstandig alternatief! Door de juiste ingrediënten te gebruiken heb je in een mum van tijd een volwaardige lunch bereid. Zie onderstaande recepten voor 4 verschillende manieren om een gevulde avocado te bereiden!
Recept 1. Avocado met zwarte bonensalade
Ingrediënten
◊ 1 avocado
◊ Een half blikje zwarte bonen
◊ Een halve mango
◊ Een halve rode paprika
◊ 5 cherrytomaten
◊ Een sjalotje
◊ Een halve eetlepel olijfolie
◊ Sap van een halve limoen
◊ Peper
◊ Zout
Bereidingswijze
◊ Begin met het schoonspoelen van de zwarte bonen. Doe dit vervolgens in een kom.
◊ Snijd de mango, paprika, cherrytomaten en het sjalotje in kleine stukjes en voeg dit aan de zwarte bonen toe.
◊ Voeg tot slot nog wat limoensap, olijfolie, peper en zout toe en meng het geheel goed door elkaar.
◊ Nu kun je de avocado doormidden snijden en de pit verwijderen.
◊ Nu hoef je alleen nog de avocado met de zwarte bonensalade te vullen!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Totaal | |
Energie (kcal) | 305 kcal |
Eiwitten | 6,5 gram |
Koolhydraten | 20,9 gram |
Voedingsvezels | 10,7 gram |
Vet | 19,3 gram |
Waarvan verzadigd | 2,2 gram |
Cholesterol | 0,0 mg |
Calcium | 46 mg |
IJzer | 1,6 mg |
Natrium | 181 mg |
Kalium | 759 mg |
Magnesium | 54 mg |
Zink | 0,87 mg |
Vitamine A | 0 ug |
Vitamine B1 | 0,16 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B6 | 0,481 mg |
Vitamine B12 | 0,00 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 2,6 mg |
Vitamine C | 56 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 4,4 mg |
Water | 203,1 ml |
Recept 2. Avocado met ei en pesto
Ingrediënten
◊ 1 avocado
◊ 2 eieren
◊ 2 cherry tomaatjes
◊ 2 theelepels pesto
◊ Peper
◊ Zout
Bereiding
◊ Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
◊ Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Vaak zijn de avocado’s net iets te klein om ze volledig te vullen. Daarom kun je een deel van het vruchtvlees eruit scheppen.
◊ Doe vervolgens wat pesto in de halve avocado’s en breek een ei open in de avocadoholten. In de meeste gevallen zal niet al het eiwit erin passen.
◊ Voeg nu de in stukjes gesneden cherrytomaten toe en bestrooi de avocado met wat peper en zout.
◊ Nu kan de avocado voor ongeveer 15 minuten de oven in!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Totaal | |
Energie (kcal) | 291 kcal |
Eiwitten | 9,0 gram |
Koolhydraten | 2,7 gram |
Voedingsvezels | 4,3 gram |
Vet | 26,3 gram |
Waarvan verzadigd | 4,3 gram |
Cholesterol | 177,4 mg |
Calcium | 61 mg |
IJzer | 1,9 mg |
Natrium | 206 mg |
Kalium | 472 mg |
Magnesium | 35 mg |
Zink | 1,29 mg |
Vitamine A | 99 ug |
Vitamine B1 | 0,14 mg |
Vitamine B2 | 0,37 mg |
Vitamine B6 | 0,382 mg |
Vitamine B12 | 0,76 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 1,7 mg |
Vitamine C | 8 mg |
Vitamine D | 0,5 ug |
Vitamine E | 5,2 mg |
Water | 116,5 ml |
Recept 3. Avocado met tonijnsalade
Ingrediënten
◊ 1 avocado
◊ 20 gram bleekselderij
◊ Een half sjalotje
◊ Een half blikje tonijn
◊ 2 takjes peterselie
◊ Sap van een halve citroen
◊ Peper
◊ Zout
Bereidingswijze
◊ Laat de tonijn uitlekken en doe dit in een kom.
◊ Snijd de bleekselderij, peterselie en het sjalotje in kleine stukjes en voeg dit aan de tonijn toe.
◊ Nu kun je het amandelschaafsel, citroen, peper en zout er ook aan toevoegen.
◊ Nu kun je de avocado doormidden snijden en de pit verwijderen.
◊ Schep nu wat vruchtvlees uit de avocado en meng het door de tonijnsalade.
◊ Nu hoef je alleen nog de avocado met de tonijnsalade te vullen!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Een halve avocado | |
Energie (kcal) | 220 kcal |
Eiwitten | 9,6 gram |
Koolhydraten | 3,0 gram |
Voedingsvezels | 4,1 gram |
Vet | 17,8 gram |
Waarvan verzadigd | 2,1 gram |
Cholesterol | 16,8 mg |
Calcium | 22 mg |
IJzer | 0,8 mg |
Natrium | 162 mg |
Kalium | 474 mg |
Magnesium | 32 mg |
Zink | 0,61 mg |
Vitamine A | 2 ug |
Vitamine B1 | 0,11 mg |
Vitamine B2 | 0,20 mg |
Vitamine B6 | 0,486 mg |
Vitamine B12 | 1,20 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 5,9 mg |
Vitamine C | 13 mg |
Vitamine D | 0,1 ug |
Vitamine E | 4,1 mg |
Water | 110,0 ml |
Recept 4. Avocado met zalm en ei
Ingrediënten
◊ 1 avocado
◊ 30 gram gerookte zalm
◊ 2 eieren
◊ Peper
Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
◊ Snijd nu de avocado doormidden en verwijder de pit. Vaak zijn de avocado’s net iets te klein om ze volledig te vullen. Daarom kun je een deel van het vruchtvlees eruit scheppen.
◊ Snijd nu de gerookte zalm in kleine stukjes en doe dit in de avocadoholten.
◊ Breek vervolgens een ei open in elke avocadohelft. In de meeste gevallen zal niet al het eiwit erin passen.
◊ Bestrooi de avocado tot slot nog met wat peper en laat het ongeveer 15 minuten in de oven bakken!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Een halve avocado | |
Energie (kcal) | 273 kcal |
Eiwitten | 11,2 gram |
Koolhydraten | 1,8 gram |
Voedingsvezels | 3,9 gram |
Vet | 23,7 gram |
Waarvan verzadigd | 4,0 gram |
Cholesterol | 184,3 mg |
Calcium | 39 mg |
IJzer | 1,5 mg |
Natrium | 277 mg |
Kalium | 485 mg |
Magnesium | 34 mg |
Zink | 1,20 mg |
Vitamine A | 98 ug |
Vitamine B1 | 0,15 mg |
Vitamine B2 | 0,38 mg |
Vitamine B6 | 0,452 mg |
Vitamine B12 | 1,49 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 3,1 mg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine D | 1,1 ug |
Vitamine E | 4,9 mg |
Water | 112,7 ml |
Door: Linda Saado