De zomervakantie zit er weer op! De scholen zijn begonnen en we kunnen weer lekker aan het werk! Dat betekent dat de lunchtrommels weer lekker gevuld mogen worden. Vandaar dat we vandaag een aantal ideeën voor gezond broodbeleg met jullie delen!

Chocoladepasta
Ingrediënten
○ 100 gram ongezwavelde abrikozen
○ 2 eetlepels cacaopoeder
○ ¼ theelepel kaneel
○ 1 theelepel vanille aroma
○ Een klein scheutje citroensap

Bereidingswijze
○ Laat de abrikozen ongeveer een kwartier in een klein laagje water weken.
○ Kook ze vervolgens kort, giet het water af en meng de gekookte abrikozen samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel.

Eet smakelijk!

Doperwtjesspread
Ingrediënten
○ 100 gram doperwten
○ 1 bosuitje
○ 100 gram hüttenkäse
○ Citroensap
○ Peper

Bereidingswijze
○ Kook de doperwtjes in een paar minuten gaar. Laat het uitlekken en een beetje afkoelen.
○ Snijd de bosui in stukjes en maal dit samen met de doperwten, citroensap en peper in een keukenmachine.
○ Voeg hier tot slot nog wat hüttenkäse aan toe en meng het goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Paprikaspread
Ingrediënten
○ 1 rode paprika
○ 1 bosui
○ ½ stengel bleekselderij
○ 100 gram hüttenkäse
○ Citroensap

Bereidingswijze
○ Snijd de groente in stukjes en maal het samen met de citroensap in een keukenmachine of met een staafmixer.
○ Voeg hier nog wat hüttenkäse aan toe, meng het goed door elkaar en klaar is je paprikaspread!

Eet smakelijk!