Donuts.. wat zijn ze toch lekker! Wil je een keer je eigen donuts maken? Dan hebben we vandaag een heel leuk recept voor jullie! Probeer dit simpele recept voor vezelrijke havermoutdonuts! En ja.. je zou er zelfs mee kunnen ontbijten, zo gezond zijn ze!!

Ingrediënten (6 donuts)
Donuts
○ 500 gram havermoutmeel (gemalen havermout)
○ 2 bananen
○ 2 tl kaneel
○ 15 gram bakpoeder
○ Een beetje warm water

Frosting
○ 2 el magere kwark
○ 2 el ricotta
○ Geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel
○ Sinaasappelsap van ½ sinaasappel
○ Kaneel

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Prak nu de banaan en meng dit samen met de havermoutmeel, bakpoeder, kaneel en een beetje water in een kom. Kneed het tot een stevige deeg door er steeds wat water aan toe te voegen.
○ Vorm nu bollen van het deeg en drug ze een beetje plat en leg het op een bakplaat met bakpapier. Snijd nu in het midden een cirkeltje eruit of pak een dopje en druk dit in het midden zodat het de bekende ‘donutvorm’ krijgt.
○ Bak dit ongeveer 10-15 minuten in de oven.
○ Nu kun je de frosting maken door de kwark, ricotta, sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil en wat kaneel door elkaar te mengen.
○ Haal de donuts uit de oven en besmeer ze met je zelfgemaakte frosting!

Eet smakelijk!