Een lekkere kapsalon… Heerlijk, maar helaas niet zo gezond. Daarom delen we vandaag een simpel recept waarmee je een gezonde variant kunt maken!

Ingrediënten (2 porties)
◊ 2 zoete aardappelen
◊ 300 gram kipfilet
◊ 2 plakken 20+ kaas
◊ IJsbergsla
◊ ½ komkommer
◊ 1 tomaat
◊ 1 rode ui
◊ 50 gram magere yoghurt
◊ 2 theelepels bieslook
◊ Olie om in te bakken
◊ 1 theelepel baharat
◊ Knoflookpoeder
◊ Peper
◊ Zout

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
◊ Schil de aardappelen en snijd het in kleine reepjes (frietjes).
◊ Nu kun je de frietjes op je eigen manier kruiden. Je kunt ook alleen wat olie en zout toevoegen en het goed door elkaar mengen. Verspreid de frietjes nu over een bakplaat en bak het ongeveer 30 minuten in de oven. Vergeet niet om tussendoor de frietjes om te scheppen.
◊ Nu kun je aan de kip beginnen. Snijd de kipfilet in stukjes en meng het met wat kruiden, zoals baharat. Vervolgens kun je de kipfilet bakken.
◊ Zodra de frietjes en de kip klaar zijn, kun je een aluminium bakje of een ovenschaal hiermee vullen. Schep er eerst de frietjes erin en daarna de kip. Vervolgens leg je een plak kaas er bovenop en dan kan het weer voor 5 minuten de oven in, zodat de kaas kan smelten.
◊ Nu hoef je alleen nog wat ijsbergsla, komkommer, tomaat en ui toe te voegen.
◊ Om het compleet te maken kun je je eigen knoflooksaus maken door wat magere yoghurt, knoflookpoeder, bieslook, peper en zout door elkaar te mengen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per portie
Energie (kcal) 465 kcal
Eiwitten 45,3 gram
Koolhydraten 32,3 gram
Voedingsvezels 0,25,0 gram
Vet 15,9 gram
Waarvan verzadigd 4,1 gram
Cholesterol 113,7 mg
Calcium 340 mg
IJzer 2,7 mg
Natrium 324 mg
Kalium 1319 mg
Magnesium 128 mg
Zink 2,87 mg
Vitamine A 64 ug
Vitamine B1 0,27 mg
Vitamine B2 0,15 mg
Vitamine B6 1,190 mg
Vitamine B12 0,44 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 18,3 mg
Vitamine C 31 mg
Vitamine D 3,8 ug
Vitamine E 4,6 mg
Water 392,9 ml

Door: Linda Saado