Bij het denken aan een stukje taart voelen mensen zich vaak al schuldig… Dat is met deze kwarktaart niet nodig! Deze taart bevat de meest simpele en gezonde ingrediënten. Een echte aanrader dus!

Wat heb je nodig? (8 personen)
◊ 90 gram havermout
◊ 2 kleine bananen
◊ 30 gram amandelen
◊ 750 gram magere kwark
◊ 200 gram aardbeien
◊ 6 gelatineblaadjes
◊ Fruit voor de topping van de taart

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Mix de havermout, banaan en amandelen in een keukenmachine.
◊ Besmeer een springvorm met wat olie en vul de bodem met de mix. Laat dit ongeveer 20 minuten in de oven bakken.
◊ Ondertussen kun je de gelatineblaadjes alvast ± 10 minuten in koud water laten weken. Doe ze niet allemaal in dezelfde kom, omdat ze anders aan elkaar vastplakken.
◊ Pureer de aardbeien en warm het alvast op in een pannetje.
◊ Zodra de gelatineblaadjes klaar zijn kun je ze uitwringen en door de gepureerde aardbeien roeren. Laat dit vervolgens even afkoelen.
◊ Doe de magere kwark in een kom. Voeg hier de gepureerde aardbeien aan toe en meng het goed door elkaar.
◊ Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem en laat het ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
◊ Na 4 uur kun je de taart garneren met wat fruit en er lekker van smullen!


Dit recept is:
– Eiwitrijk
– Laag in verzadigd vet
– Natriumarm


Voedingswaarde per punt

  Gezonde kwarktaart Normale kwarktaart
Energie (kcal) 178 kcal 248 kcal
Eiwitten 14,6 gram 6,3 gram
Koolhydraten 20,5 gram 24,5 gram
Voedingsvezels 3,1 gram 0,5 gram
Vetten 2,8 gram 13,8 gram
Waarvan verzadigd 0,5 gram 8,3 gram
Cholesterol 0,0 mg 49,0 mg
Calcium 150 mg 93 mg
IJzer 1,2 mg 0,5 mg
Natrium 40 mg 107 mg
Kalium 469 mg 137 mg
Magnesium 54 mg 12 mg
Zink 1,10 mg 0,45 mg
Vitamine B1 0,13 mg 0,01 mg
Vitamine B2 0,35 mg 0,14 mg
Vitamine B6 0,139 mg 0,002 mg
Vitamine B12 0,63 ug 0,09 ug
Nicotinezuur 0,8 mg 0,0 mg
Vitamine C 56 mg 0 mg
Vitamine E 1,4 mg 0,8 mg
Water 190,9 ml 69,0 ml

Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding