Wil je liever zo min mogelijk suiker aan je baksels toevoegen of heb je bijvoorbeeld geen zoetstoffen in huis? Gebruik dan eens fruit als zoetmaker! Onthoud wel dat dit alsnog suikers bevat en het daardoor niet koolhydraatarm is. Een voorbeeld is dit simpele recept voor heerlijke glutenvrije brownies!

Ingrediënten (10 brownies)
Brownies
○ 180 gram quinoa
○ 3 el chiazaad
○ 75 gram rozijnen
○ 50 gram cacaopoeder
○ 3 tl vanille aroma
○ 200 ml water (bij geweekte quinoa is 100 ml is voldoende)

Topping
○ 2 bananen
○ 2 tl cacaopoeder
○ 1 handje hazelnoten

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.
○ Laat de quinoa een uurtje weken. Heb je hier geen tijd voor? Laat het dan minimaal 10 minuten weken. Laat ook alvast de chiazaad weken in 9 eetlepels water.
○ Mix nu de geweekte quinoa, geweekte chiazaad, rozijnen, cacaopoeder, vanille aroma en water in een keukenmachine tot een egaal mengsel.
○ Pak nu een ovenschaal en bedek dit met wat bakpapier. Je kunt de ovenschaal ook invetten. Schenk het mengsel erin en bak het ongeveer 50 minuten op 190 graden.
○ Ondertussen kun je de topping maken door banaan goed te prakken en met cacaopoeder te mengen.
○ Nu hoef je het alleen nog met de topping en wat gehakte hazelnoten te versieren. Snijd het in 10 stukjes en geniet!

Eet smakelijk!

https://www.youtube.com/watch?v=3tKSCjfoyts&feature=youtu.be