Zin in een glutenvrije én koolhydraatarme brownie? Probeer dan dit recept eens! Het is zo simpel en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten (15 brownies)
◊ 4 avocado’s
◊ 8 eieren
◊ 3 eetlepels cacaopoeder
◊ Een schaaltje walnoten
◊ 1 eetlepel Natrena (of 4 eetlepels honing)
◊ Koek- en speculaaskruiden (optioneel)
Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
◊ Mix de avocado’s, eieren, cacaopoeder, koek- en speculaaskruiden en zoetstof samen tot een egaal beslag. Doe het beslag in een kom, voeg hier de walnoten aan toe en meng het goed door elkaar.
◊ Smeer een ovenschaal in met roomboter en schep het beslag hier vervolgens in.
◊ Laat de brownies nu ongeveer 30-40 minuten in de oven bakken.
◊ Zodra het is afgekoeld kun je het in stukjes snijden.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per brownie | |
Energie (kcal) | 160 kcal |
Eiwitten | 5,0 gram |
Koolhydraten | 1,3 gram |
Voedingsvezels | 2,8 gram |
Vet | 14,4 gram |
Waarvan verzadigd | 2,3 gram |
Cholesterol | 93,9 mg |
Calcium | 26 mg |
IJzer | 1,0 mg |
Natrium | 43 mg |
Kalium | 259 mg |
Magnesium | 30 mg |
Zink | 0,81 mg |
Vitamine A | 52 ug |
Vitamine B1 | 0,08 mg |
Vitamine B2 | 0,19 mg |
Vitamine B6 | 0,212 mg |
Vitamine B12 | 0,40 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 0,8 mg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine D | 0,3 ug |
Vitamine E | 2,4 mg |
Water | 55,4 ml |