Zin in een glutenvrije én koolhydraatarme brownie? Probeer dan dit recept eens! Het is zo simpel en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (15 brownies)
◊ 4 avocado’s
◊ 8 eieren
◊ 3 eetlepels cacaopoeder
◊ Een schaaltje walnoten
◊ 1 eetlepel Natrena (of 4 eetlepels honing)
◊ Koek- en speculaaskruiden (optioneel)

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
◊ Mix de avocado’s, eieren, cacaopoeder, koek- en speculaaskruiden en zoetstof samen tot een egaal beslag. Doe het beslag in een kom, voeg hier de walnoten aan toe en meng het goed door elkaar.
◊ Smeer een ovenschaal in met roomboter en schep het beslag hier vervolgens in.
◊ Laat de brownies nu ongeveer 30-40 minuten in de oven bakken.
◊ Zodra het is afgekoeld kun je het in stukjes snijden.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per brownie
Energie (kcal) 160 kcal
Eiwitten 5,0 gram
Koolhydraten 1,3 gram
Voedingsvezels 2,8 gram
Vet 14,4 gram
Waarvan verzadigd 2,3 gram
Cholesterol 93,9 mg
Calcium 26 mg
IJzer 1,0 mg
Natrium 43 mg
Kalium 259 mg
Magnesium 30 mg
Zink 0,81 mg
Vitamine A 52 ug
Vitamine B1 0,08 mg
Vitamine B2 0,19 mg
Vitamine B6 0,212 mg
Vitamine B12 0,40 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 0,8 mg
Vitamine C 3 mg
Vitamine D 0,3 ug
Vitamine E 2,4 mg
Water 55,4 ml