Vandaag begint de glutenvrije maand! Mensen met de aandoening coeliakie of mensen die glutensensitief zijn, moeten een glutenvrij dieet volgen. Gluten zit in producten die gemaakt zijn van bepaalde granen, zoals onder andere in alle soorten gewoon brood, pasta, beschuit, crackers, gebak en koek. Wanneer je een glutenvrij dieet volgt is het vaak handig om alles zelf te bakken. Een zelfgebakken koekje is bijvoorbeeld lekkerder, gezonder én voordeliger dan een glutenvrij koekje uit de supermarkt. Daarom starten we deze maand met een simpel recept voor glutenvrije kokosmakronen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen glutenvrij, maar ook koolhydraatarm! Met dit recept zet je in een handomdraai heerlijke en gezonde koekjes op tafel!

Ingrediënten (12 kleine kokosmakronen)
◊ 120 gram geraspte kokos
◊ 2 eieren
◊ ½ theelepel Natrena (of 1 eetlepel honing)
◊ ½ theelepel vanille aroma (optioneel)
◊ 1 reep pure chocolade (optioneel)

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
◊ Klop de twee eieren los en voeg hier vervolgens de zoetstof of honing aan toe.
◊ Vervolgens kan de geraspte kokos er ook aan worden toegevoegd. Meng het goed door elkaar tot een stevige massa.
◊ Vorm nu 12 kleine bolletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat.
◊ Nu kunnen de kokosmakronen ongeveer 15 minuten in de oven bakken.
◊ Om het af te maken kun je wat pure chocolade in een au bain marie-pan laten smelten en de chocolade met een lepel over de kokosmakronen ‘drizzelen’.

Eet smakelijk!
Voedingswaarde

  Per kokosmakron
Energie (kcal) 58 kcal
Eiwitten 1,5 gram
Koolhydraten 0,8 gram
Voedingsvezels 1,5 gram
Vet 5,1 gram
Waarvan verzadigd 3,5 gram
Cholesterol 29,3 mg
Calcium 7 mg
IJzer 0,4 mg
Natrium 15 mg
Kalium 56 mg
Magnesium 5 mg
Zink 0,25 mg
Vitamine A 16 ug
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2 0,03 mg
Vitamine B6 0,011 mg
Vitamine B12 0,12 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 0,0 mg
Vitamine C 0 mg
Vitamine D 0,1 ug
Vitamine E 0,3 mg
Water 10,1 ml