We hebben vandaag weer een simpel koolhydraatarm recept voor jullie, namelijk een glutenvrije, koolhydraatarme lasagne! Door de lasagnebladen door courgette te vervangen, bevat de lasagne een stuk minder koolhydraten, geen gluten en meer groenten. Ideaal dus!
Ingrediënten (2 porties)
◊ 500 gram courgette
◊ 1 blikje tonijn in water
◊ 14 groene olijven
◊ 200 gram tomatenblokjes
◊ 100 gram geraspte kaas (30+)
◊ 20 gram Parmezaanse kaas
◊ 10 gram Italiaanse kruiden
◊ Peper
◊ Zout
Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
◊ Snijd de courgette in dunne plakken. Dit kun je met een mandoline of een kaasschaaf doen.
◊ Snijd ook alvast de olijven in kleine stukjes en laat de tonijn uitlekken.
◊ Voeg de tonijn, olijven, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, peper en zout samen in een kom en meng het goed door elkaar.
◊ Pak nu een ovenschaal en beleg deze met de eerste laag courgettebladen.
◊ Schep ongeveer de helft van het tonijnmengsel erop en strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen. Herhaal dit nog eens.
◊ Maak het af met een laagje courgettebladen en wat geraspte Parmezaanse kaas.
◊ Plaats de lasagne nu voor 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Dit recept is:
– Koolhydraatarm
– Glutenvrij
Voedingswaarde
Per portie | |
Energie (kcal) | 360 kcal |
Eiwitten | 41,1 gram |
Koolhydraten | 16 gram |
Voedingsvezels | 2,1 gram |
Vet | 13,7 gram |
Waarvan verzadigd | 8,0 gram |
Cholesterol | 73,3 mg |
Calcium | 681 mg |
IJzer | 3,2 mg |
Natrium | 959 mg |
Kalium | 747 mg |
Magnesium | 100 mg |
Zink | 3,92 mg |
Vitamine A | 111 ug |
Vitamine B1 | 0,14 mg |
Vitamine B2 | 0,53 mg |
Vitamine B6 | 0,717 mg |
Vitamine B12 | 3,60 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 10,5 mg |
Vitamine C | 40 mg |
Vitamine D | 0,5 ug |
Vitamine E | 3,3 mg |
Water | 315,2 ml |
Door: Linda Saado, Diëtist in opleiding