Een mueslireep.. het klinkt gezond, maar dit is vaak niet het geval. Mueslirepen bevatten vaak erg veel toegevoegde suikers. Het is daarom verstandig en ook lekkerder om je eigen mueslirepen te maken. Met dit recept heb je in een mum van tijd heerlijke glutenvrije mueslirepen gemaakt.

Ingrediënten (8 mueslirepen)
◊ 120 gram Quinoa vlokken of glutenvrije havermout
◊ 70 gram ongezouten noten (walnoten, amandelen, hazelnoten)
◊ 80 gram gedroogd fruit
◊ 30 gram sesamzaadjes
◊ 1 ei (L)
◊ 250 ml magere melk
◊ 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze
◊ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
◊ Snijd het gedroogde fruit en de noten in kleine stukjes.
◊ Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een kom en mix het goed door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten in een keukenmachine te mixen, dan worden de mueslirepen iets zachter.
◊ Bekleed nu een ovenschaal van ongeveer 10 x 20 cm met bakpapier en schep hier het beslag in.
◊ Leg de ovenschaal nu voor ongeveer 40 minuten in de oven.
◊ Haal de ovenschaal na 40 minuten uit de oven, laat het even afkoelen en snijd het vervolgens in repen.
◊ Wil je de repen meenemen? Dan is het een leuke manier om het in bakpapier te verpakken.

Eet smakelijk!
Voedingswaarde

  Totaal
Energie (kcal) 187 kcal
Eiwitten 6,7 gram
Koolhydraten 17,0 gram
Voedingsvezels 3,3 gram
Vet 9,4 gram
Waarvan verzadigd 1,1 gram
Cholesterol 22,9 mg
Calcium 107 mg
IJzer 1,8 mg
Natrium 28 mg
Kalium 298 mg
Magnesium 61 mg
Zink 1,19 mg
Vitamine A 12 ug
Vitamine B1 0,17 mg
Vitamine B2 0,12 mg
Vitamine B6 0,081 mg
Vitamine B12 0,23 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 0,8 mg
Vitamine C 0 mg
Vitamine D 0,1 ug
Vitamine E 2,2 mg
Water 38,6 ml