Havermoutmuffins

Heb je weleens een zwak moment op de dag, dat je lichaam even wat meer energie nodig heeft? Dan is het tijd voor een tussendoortje! Het is dan heel makkelijk om een pak Sultana of ontbijtkoek te kopen, maar hier wordt tegenwoordig zoveel aan toegevoegd dat het verstandiger is om je eigen koekjes of cakejes te bakken! Deze muffins zijn een goed voorbeeld en ze zijn zo simpel om te maken!!

Ingrediënten (10 muffins)
○ 2 appels
○ 2 eieren
○ 200ml magere yoghurt
○ 225gr havermout
○ 2 tl vanille aroma
○ 1 el kaneel
○ 250ml magere melk
○ 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden, rasp de appels en leg dit apart.
○ Klop de eieren los en voeg hier vervolgens de geraspte appel, yoghurt, havermout, vanille aroma en kaneel aan toe. Voeg tot slot nog wat melk toe en meng het goed door elkaar.
○ Nu hoef je het mengsel alleen nog over de muffinvormpjes te verdelen en ongeveer 15 minuten in de oven laten bakken!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per muffin
Energie (kcal) 120 kcal
Eiwit totaal (g) 5,5 gram
Koolhydraten totaal (g) 17,5 gram
Voedingsvezel totaal (g) 2,0 gram
Vet totaal (g) 2,4 gram
Vetzuren totaal verzadigd (g) 0,6 gram
Vetzuren totaal trans (g) 0,0 gram
Cholesterol (mg) 36,5 mg
Alcohol totaal (g) 0,0 gram
Calcium (mg) 90 mg
IJzer totaal (mg) 1,2 mg
Natrium (mg) 36 mg
Kalium (mg) 176 mg
Magnesium (mg) 34 mg
Zink (mg) 1,02 mg
Retinol (ug) 19 ug
Retinol activiteit equiv.(RAE) (ug) 19 ug
Vitamine B1 (mg) 0,14 mg
Vitamine B2 (mg) 0,12 mg
Vitamine B6 (mg) 0,057 mg
Vitamine B12 (ug) 0,32 ug
Foliumzuur (ug) 0,0 ug
Nicotinezuur (mg) 0,3 mg
Vitamine C (mg) 1 mg
Vitamine D totaal (ug) 0,1 ug
Vitamine E totaal (mg) 0,6 mg
Water (g) 71,5 ml