Zin in een simpele vegetarische maaltijd? Maak dan eens deze heerlijke hummus pasta!

Ingrediënten (voor 2 personen)
○ 230 gram gekookte kikkererwten
○ 2 eetlepels sesampasta (tahin)
○ 2 eetlepels olijfolie
○ 2 teentjes knoflook
○ Citroensap van 1 citroen
○ 1 rode ui
○ 6 zongedroogde tomaten
○ 100 gram verse spinazie
○ 100 ml (pasta)water
○ 200 gram volkoren spaghetti (gekookt)
○ Olie om in te bakken
○ Een klein beetje bieslook (optioneel)

Bereidingswijze
○ Kook de spaghetti alvast en leg het even apart.
○ Snijd ook alvast de spinazie en zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.
○ Meng de kikkererwten, 1 teentje knoflook, sesampasta, 2 eetlepels olijfolie en citroensap in een keukenmachine tot een smeuïge hummus. Leg dit apart.
○ Doe nu wat olie in een pan en bak hier de rode ui een paar minuten in. Voeg vervolgens 1 teentje knoflook en de zongedroogde tomaten eraan toe. Bak dit even kort mee en voeg nu ook de spinazie toe.
○ Wanneer de spinazie wat geslonken is kun je je zelfgemaakte hummus samen met wat (pasta)water eraan toevoegen. Breng dit kort aan de kook en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
○ Tot slot hoef je alleen nog de spaghetti toe te voegen en dit nog eens goed te mengen!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Per persoon
Energie (kcal) 648 kcal
Eiwitten 25,4 gram
Koolhydraten 72,5 gram
Voedingsvezels 21,5 gram
Vet 23,4 gram
Waarvan verzadigd 3,2 gram
Cholesterol 0,0 mg
Calcium 299 mg
IJzer 9,8 mg
Natrium 1203 mg
Kalium 2216 mg
Magnesium 247 mg
Zink 4,32 mg
Vitamine A 0 ug
Vitamine B1 0,61 mg
Vitamine B2 0,40 mg
Vitamine B6 0,381 mg
Vitamine B12 0,00 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 8,2 mg
Vitamine C 37 mg
Vitamine D 0,0 ug
Vitamine E 3,6 mg
Water 316,4 ml