Zin in een simpele vegetarische maaltijd? Maak dan eens deze heerlijke hummus pasta!
Ingrediënten (voor 2 personen)
○ 230 gram gekookte kikkererwten
○ 2 eetlepels sesampasta (tahin)
○ 2 eetlepels olijfolie
○ 2 teentjes knoflook
○ Citroensap van 1 citroen
○ 1 rode ui
○ 6 zongedroogde tomaten
○ 100 gram verse spinazie
○ 100 ml (pasta)water
○ 200 gram volkoren spaghetti (gekookt)
○ Olie om in te bakken
○ Een klein beetje bieslook (optioneel)
Bereidingswijze
○ Kook de spaghetti alvast en leg het even apart.
○ Snijd ook alvast de spinazie en zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.
○ Meng de kikkererwten, 1 teentje knoflook, sesampasta, 2 eetlepels olijfolie en citroensap in een keukenmachine tot een smeuïge hummus. Leg dit apart.
○ Doe nu wat olie in een pan en bak hier de rode ui een paar minuten in. Voeg vervolgens 1 teentje knoflook en de zongedroogde tomaten eraan toe. Bak dit even kort mee en voeg nu ook de spinazie toe.
○ Wanneer de spinazie wat geslonken is kun je je zelfgemaakte hummus samen met wat (pasta)water eraan toevoegen. Breng dit kort aan de kook en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
○ Tot slot hoef je alleen nog de spaghetti toe te voegen en dit nog eens goed te mengen!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per persoon | |
Energie (kcal) | 648 kcal |
Eiwitten | 25,4 gram |
Koolhydraten | 72,5 gram |
Voedingsvezels | 21,5 gram |
Vet | 23,4 gram |
Waarvan verzadigd | 3,2 gram |
Cholesterol | 0,0 mg |
Calcium | 299 mg |
IJzer | 9,8 mg |
Natrium | 1203 mg |
Kalium | 2216 mg |
Magnesium | 247 mg |
Zink | 4,32 mg |
Vitamine A | 0 ug |
Vitamine B1 | 0,61 mg |
Vitamine B2 | 0,40 mg |
Vitamine B6 | 0,381 mg |
Vitamine B12 | 0,00 ug |
Foliumzuur | 0,0 ug |
Nicotinezuur | 8,2 mg |
Vitamine C | 37 mg |
Vitamine D | 0,0 ug |
Vitamine E | 3,6 mg |
Water | 316,4 ml |