Ben je nog op zoek naar een fris zomerreceptje voor de laatste warme dagen van het jaar? Maak dan eens deze Italiaanse Panzanella! Leuk voor als je je brood bij de lunch eens anders wilt eten!
Ingrediënten (2 porties)
2 volkoren pistoletjes / 2 snee volkorenbrood (handig om oud brood te gebruiken)
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen gesneden
250gr cherrytomaten, in partjes gesneden
1/2 komkommer, in kleine schijfjes gesneden
1/2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
100gr feta
1 el kappertjes (optioneel)
Olijfolie
Kruiden; basilicum, tijm, rozemarijn, oregano
Verse basilicum

Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Snijd/scheur het brood in stukken en breng het op smaak met wat gedroogde tijm, basilicum, rozemarijn en oregano. Besprenkel het brood met wat olijfolie en meng het goed door elkaar. Verdeel het brood over een bakplaat met bakpapier en bak het ongeveer 10 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de groenten en voeg het samen met wat olijfolie in een kom. Meng het goed door elkaar en kruimel de feta er overheen. Meng de salade nogmaals door elkaar.
Haal het brood uit de oven en meng dit door de salade.
Maak het af met wat verse basilicum blaadjes!

Eet smakelijk!