We delen vandaag een heerlijk koolhydraatarm recept met jullie, namelijk koolhydraatarme courgetterolletjes! Ook lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven en een frisse salade, voor de mensen die niet koolhydraatarm eten.

Ingrediënten (voor 4 personen)
○ 5 kleine aubergines
○ 500 gram tomatensaus (het liefst zelfgemaakt)
○ 500 gram ricotta
○ 1 bol mozzarella
○ 50 gram Parmezaanse kaas
○ 15 gram verse  basilicum
○ 1 ei
○ Peper

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Snijd de courgette in dunne plakjes.
○ Verspreid ze over een bakplaat met bakpapier en laat het 15 minuten liggen.
○ Pak nu wat keukenpapier en druk daarmee het vocht uit de aubergine.
○ Besprenkel de aubergine met wat peper.
○ Nu kan het voor ongeveer 15 minuten de oven in.
○ Maak ondertussen de vulling door de ricotta, geraspte mozzarella, 40 gram Parmezaanse kaas, 10 gram verse basilicum en ei door elkaar te mengen.
○ Wanneer de aubergine slap genoeg zijn geworden kun je ze vullen en oprollen.
○ Pak nu een ovenschaal en begin met een laagje (zelfgemaakte) tomatensaus. Voeg vervolgens de gevulde courgetterolletjes toe.
○ Nu alleen nog een laagje tomatensaus eroverheen, een beetje Parmezaanse kaas en tot slot nog wat verse basilicum.. nu kan het voor 20 minuten de oven in (200 graden).
○ Tip: serveren met een frisse salade!

Eet smakelijk!