Vandaag begint de koolhydraatarme maand! Dat betekent dat alle recepten deze maand onder het thema ‘koolhydraatarm’ vallen. Als je aan koolhydraten denkt, denk je natuurlijk aan stamppot! Is het mogelijk om deze koolhydraatrijke maaltijd zonder aardappelen te bereiden? Jazeker! Daarom starten we deze maand met een heel simpel recept voor koolhydraatarme stamppot!

Ingrediënten (2 porties)
◊ 300 gram bloemkool
◊ 250 gram magere spekblokjes
◊ 1 stronk / schaaltje andijvie
◊ 50 gram geraspte 30+ kaas
◊ 1 eetlepel hüttenkäse
◊ Een snufje nootmuskaat

Bereidingswijze
◊ Begin met het koken van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en kook het ongeveer 10 minuten.
◊ Ondertussen kun je de spekblokjes bakken. Omdat dit al vettig genoeg is hoef je hier geen olie bij de gebruiken.
◊ Voeg nu de gekookte bloemkool, gebakken spekblokjes (incl. vocht) geraspte kaas, hüttenkäse en nootmuskaat samen en pureer het tot 1 geheel. Voeg nu ook de andijvie eraan toe en breng het eventueel nog op smaak met wat peper.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  Totaal
Energie (kcal) 644 kcal
Eiwitten 43,0 gram
Koolhydraten 5,0 gram
Voedingsvezels 3,6 gram
Vet 49,4 gram
Waarvan verzadigd 17,5 gram
Cholesterol 77,8 mg
Calcium 310 mg
IJzer 1,8 mg
Natrium 1658 mg
Kalium 997 mg
Magnesium 59 mg
Zink 4,70 mg
Vitamine A 56 ug
Vitamine B1 1,05 mg
Vitamine B2 0,40 mg
Vitamine B6 0,550 mg
Vitamine B12 1,78 ug
Foliumzuur 0,0 ug
Nicotinezuur 10,3 mg
Vitamine C 38 mg
Vitamine D 1,6 ug
Vitamine E 0,1 mg
Water 219,0 ml