Vier de lente! 

De lente komt eraan en wat zijn we er aan toe met z’n allen! Bomen in de bloei, het eerste terrasje, winterjas uit, langere dagen, meer zon en je lichaam die geniet van al die vitamine D.  Daar horen ook lekkere frisse gerechten bij. Vier de lente met deze gezonde lente (lunch)recepten..

 

 

Salade met frambozen en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

• 125 gram frambozen • 75 gram veldsla of rucola • 100 gram zachte geitenkaas (gebrokkeld) • 3 eetlepels (extra vergine) olijfolie • 2 eetlepels pijnboompitten • 1 eetlepel frambozenazijn • 3 bosuitjes (in ringen) • peper en zout

Bereidingswijze: 

Begin met het roosteren van de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zet ze daarna aan de kant en laat ze goed afkoelen. Maak vervolgens de dressing van de frambozenazijn, olijfolie en peper en zout. Meng dit goed door elkaar. Verdeel de veldsla en de gesneden bosuitjes over twee borden en besprenkel hier de dressing over. Verdeel vervolgens de gebrokkelde geitenkaas, de frambozen en de pijnboompitten over de sla.

Wraps met aardbeien, mango en avocado

Ingrediënten voor 4 personen:

• 1 limoen (schoongeboend) • 200 g zuivelspread (naturel) • 2 el honing • 250 g aardbeien •  2 eetrijpe avocado’s •  100 g ongezouten cashewnoten • 1 eetrijpe mango • ½ rode peper • 15 g koriander • 4 volkoren tortillawraps

Bereidingswijze: 

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de helft van het sap met het rasp, de zuivelspread en de honing. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de vruchten. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm. Besprenkel met de rest van het limoensap. Hak de cashewnoten grof. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de aardbeien, avocado en cashewnoten. Snijd het steeltje van de rode peper. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander grof. Besmeer de tortillawraps met het zuivelspreadmengsel en beleg met de fruit-notensalade. Bestrooi met de koriander en rode peper.

Gevulde avocado met zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

• 2 avocado’s • 150 gram gerookte zalm • 1 rode ui • sap van een halve citroen • 1 eetlepel yoghurt • handje bieslook • peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado’s vervolgens kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig. Verwijder de blokjes en doe ze in een kom. Pel en snij de rode ui en voeg deze bij de avocado. Snijd de zalm in stukjes en voeg dit ook bij de avocado. Voeg een eetlepel yoghurt en het sap van de citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de rest. Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Schep de vulling in de lege avocado schillen en serveer meteen.

 

Eet smakelijk!