Op deze regenachtige dagen is een soepje wel even lekker! Heb jij daar vandaag ook zin in? Probeer dan deze vegetarische linzensoep eens! Simpel, volwaardig én lekker!

Ingrediënten
○ 1 eetlepel olie
○ 1 kleine ui
○ 3 teentjes knoflook
○ 3 wortels
○ 3 stengels bleekselderij
○ 3 aardappelen
○ 400 gram groene linzen (gedroogd)
○ 300 gram tomaten
○ 100 gram rauwe boerenkool
○ 1700 ml natriumarme groentebouillon
○ 1 theelepel gebroken rozemarijn
○ 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
○ 1/2 theelepel tijm
○ 2 laurierblaadjes
○ Zwarte peper

Bereidingswijze
○ Verwarm wat olie in een pan en fruit hier de ui samen met de knoflook en peper in.
○ Voeg nu ook de bleekselderij en wortel toe en meng het 3 minuten goed door elkaar.
○ Voeg vervolgens de aardappel, gemalen komijnzaad, gebroken rozemarijn en tijm toe en meng het ongeveer 1 minuut goed door elkaar.
○ Nu kun je de linzen, tomaat en groentebouillon toevoegen. Meng het geheel goed door elkaar, voeg er twee laurierblaadjes aan toe en zet de deksel op de pan. Laat het nu ongeveer 40 minuten op laag vuur koken. Roer het nog wel een beetje tijdens het koken.
○ Haal na 40 minuten de laurierblaadjes eruit en vervolgens ongeveer 500 ml van de soep (2 glazen). Mix dit in een blender en voeg het weer toe aan de soep. Meng het goed door elkaar.
○ Nu hoef je alleen nog de boerenkool toe te voegen en het ongeveer 10 minuten te laten koken.

Eet smakelijk!

Menu