Welkom in 2020! Na die gezellige feestdagen met al dat lekkere eten zijn we wel toe aan een lichte maaltijd! Daarom delen we vandaag een recept met jullie voor een frisse makreelsalade! Ideaal voor de eerste dag van het nieuwe jaar!


Ingrediënten (2 personen)
○ 150 gram gerookte makreel
○ 1 winterpeen
○ 1 komkommer
○ 1 rode ui
○ 2 eetlepels (natriumarme) sojasaus
○ 2 theelepels geraspte gember
○ 1 eetlepel koolzaadolie of sesamolie
○ 1 eetlepel olijfolie
○ ½ eetlepel limoensap

Bereidingswijze
○ Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
○ Begin met het fijnsnijden van de ui. Doe dit in een kommetje en schenk de sojasaus er overheen. Meng dit goed door elkaar.
○ Pak nu een ovenschaal en besmeer het met wat olie.
○ Nu kan de gerookte makreel er in. Schenk de marinade over de makreel en bak het 10 minuten in de oven.
○ Snijd ondertussen de komkommer en winterpeen in plakken. Dit kun je met een mes of een mandoline doen.
○ Maak nu de dressing door de koolzaadolie/sesamolie, geraspte gember en limoensap door elkaar te mengen.
○ Schenk de dressing vervolgens over de gesneden komkommer en winterpeen en meng het geheel goed door elkaar.
○ Haal de makreel uit de oven en schep het bovenop de salade.

Eet smakelijk!